Flygpost den 26 mars 2010

Varsel inom skolan

I veckan som gick stod det klart att 25 personer inom skolan varslas. Anledningen är minskat elevunderlag på 6-9-skolorna samt anpassningar till den rådande lågkonjunkturen. Vår ambition och förhoppning är att vi inte ska behöva säga upp någon, och det arbetas aktivt för att hitta alternativa lösningar för berörd personal. Kommunen har avsatt 16 miljoner kronor i ett omställningspaket där man erbjuder anställda att gå i pension vid 62 års ålder om en yngre medarbetare på så sätt inte behöver bli uppsagd. Erbjudandet går ut inom kort. Vid förra årets varsel på 35 personer blev till slut ingen uppsagd. Vi hoppas självklart att det kan bli fallet även denna gång.

 

Klimatmanifestationen Earth Hour

Imorgon, lördag, genomförs världens största klimatmanifestation. Mellan kl 20.30 - 21.30 uppmanas alla att släcka belysningen. Genom att släcka ljuset under en timme visar du ditt stöd för klimatet. Delta i Earth Hour – var en del av lösningen. I år har nästan 200 av landets 290 kommuner lovat att delta i manifestationen och fler ansluter varje dag! Lerums kommun deltar för andra gången. Vi kommer att hålla kommunhuset nedsläckt. Belysningen på i stort sett samtliga torg, gator, vägar, gång- och cykelvägar kommer att släckas. Det blir mörkt på elljusspår och fotbollsplaner. 20.30-21.30 arrangerar Lerums kammarkör konsert i Lerums kyrka. Fri entré.
Läs mer om Earth Hour

 

Vill du ta emot röster? 

Söndagen den 19 september är det val till riksdag, landstings- och kommunfullmäktige. Förtidsröstningen startar den 1 september 2010 och pågår till och med valdagen. Just nu tar kommunen emot intresseanmälningar för tjänstgöring som röstmottagare. 

Läs mer om valet

 

Låna konst och köp böcker

Ta en promenad till Lerums bibliotek och titta på utställningen av bildkonst i Dergårdsgalleriet. Fram till den 8 april visas oplacerad kommunal konst. Det är både relativt nyinköpta verk och äldre renoverade. Alla tavlorna finns till utlåning för kommunens personal, boka dem på kulturkansliet, andra våningen på biblioteket, eller ring 52 15 73. Först till kvarn!

Samtidigt med utställningen pågår försäljning av bibliotekets gallrade böcker. Passa på att köpa semesterlitteraturen för nästan inga pengar alls!

 

Lördagsträff på Parasollen

Imorgon är det dags för vårens sista lördagsträff på turné, på Parasollen i Gråbo! Karin Burman Quartet bjuder på standardjazzpärlor och dansanta sånger. Bandet består av Per Johansson, piano/keyboard, Matz Nilsson, kontrabas, Chris Montgomery, trummor och Karin Burman, sång. Fri entré. Kaffeservering. Konserten börjar kl 16.00. 

 

Kommuninvest

Igår blev jag invald i Kommuninvest styrelse. Kommuninvest erbjuder samtliga svenska kommuner och landsting effektiv finansförvaltning med fokus på finansiering. Man genomför denna uppgift i syfte att skapa förmånliga lösningar för medlemmarna, helt utan eget vinstintresse. Lerums Kommun har varit med sedan 2007.

www.kommuninvest.se

 

 

Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum Sveriges ledande miljökommun

 

www.lerum.se

henrikripa.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0