Flygpost den 19 mars 2010

Lerum har lägst ungdomsarbetslöshet i hela Göteborgs Regionen

I hela Västra Götaland är det bara Strömstad som har lägre ungdomsarbetslöshet än Lerum. Lerum har lägst ungdomsarbetslöshet i Göteborgs Regionen. Lågkonjunkturen och finanskrisen har inneburit att arbetslösheten skjutit i höjden. Det gäller även bland ungdomar, 18-24 år. Dagens Samhälle har listat alla Sveriges kommuner efter hur hög andel öppet arbetslösa ungdomar eller ungdomar i jobbgarantin de har. Lerum har också fått en ökad ungdomsarbetslöshet men vi ligger långt ner på listan, plats 258 av landets 290 kommuner, på åtta procent. Högst andel har Överkalix med drygt 35 procent.

Med vår satsning i Lerum på att alla under 30 år skall erbjudas arbete hoppas vi minska den andelen ytterliggare.

Se hela listan

 

Klimatmanifestationen Earth Hour

Nästa lördag, den 27 mars genomförs återigen den globala klimatmanifestationen Earth Hour, arrangerad av Världsnaturfonden WWF. Då släcker man ljuset i en timme, mellan kl 20.30 och 21.30. Kommunen deltar återigen i manifestationen och vi vill uppmana alla medborgare att göra samma sak. Förra året deltog 3 988 städer i 88 länder Earth Hour. Nedsläckningen började med operahuset i Sydney och spred sig sedan successivt över hela världen. Av Sveriges 290 kommuner deltog 164 stycken. Genom att släcka ljuset minskade Lerumsborna elförbrukningen den timmen med 7-8 procent! Kommunen släckte ner vägbelysning och elljusspår i Lerum, Floda, Gråbo och Stenkullen. Kommunens egna verksamheter släcktes ner så långt som möjligt. Framför allt handlar det om att öka medvetenheten om klimatproblematiken.
Läs mer om Earth Hour

 

Författarafton i Gråbo

På onsdag nästa vecka, den 24 mars, berättar författaren Gunnar Arnborg om boken Blommor i bondebygd. Gråbo bibliotek kl 19 - 20.

 

 

Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum Sveriges ledande miljökommun

 

www.lerum.se

henrikripa.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0