Flygpost den 8 januari 2010

Branden i Kulturhuset

Natten till nyårsdagen brann Kulturskolans kulturhus i Stenkullen ner till grunden. Det känns oerhört tråkigt. Verksamhet som berörs är all dans-, drama- sång- och konstundervisning samt viss musikundervisning. Arbete med att hitta ersättningslokaler pågår. Samtliga elever som haft undervisning i Kulturhuset har fått brev hem med information om terminsstart, alternativa lokaler med mera. Ytterligare besked ges inom kort. Dessutom kommer information att kontinuerligt läggas ut på hemsidan.

Läs mer om branden i Kulturhuset

 

Nya vägvanor för bättre miljö

Från januari till augusti (med uppehåll maj-juli) kommer cirka 9.500 hushåll i kommunen kontaktas för dialog om sina resvanor. Kontakten inleds med ett brev och följs upp med ett telefonsamtal. Dialogen är en del av kampanjen Nya Vägvanor. Dialogerna samordnas av GR, Naturvårdsverkets klimatinvesteringsprogram (Klimp) samt av de deltagande kommunerna och Västtrafik AB. Målet är att få fler att fundera över sina vägvanor och om kollektivtrafiken kan vara ett alternativ.

Läs mer om kampanjen och dialogerna

 

Välkommen till kommunfullmäktige

På torsdagen den 14 januari sammanträder kommunfullmäktige. Sammanträdet börjar kl 18 i Dergårdsteatern i Lerum. Välkommen att lyssna på överläggningarna och debatten. Många intressanta frågor som t.ex. utvärdering av programmet för funktionshinder, hur vi skall stimulera frivillig krafterna som redan gör ett fantastiskt jobb i kommunen och flera andra frågor. Alla är välkomna. 

Läs mer om kommunfullmäktiges sammanträde

 

Lerumsrevyn igång

Lerumsrevyn är igång, årets upplaga heter En salig röra och häcklar friskt med det mesta. Premiären genomfördes på trettondagsafton och 15 föreställningar är planerade. Sista föreställningen ges lördag 6 feb kl 16.00.

Lerumsrevyn spelas i Dergårdsteatern i Lerum. Jag kan starkt rekommendera den.

Läs mer om Lerumsrevyn här

 

 

Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum Sveriges ledande miljökommun

 

www.lerum.se

henrikripa.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0