Flygpost den 29 januari 2010

Nöjda invånare i Medborgarundersökning från SCB

Statistiska centralbyrån har för andra gången gjort en medborgarundersökning i Lerums kommun. Den första gjordes 2007. Undersökningen visar att Lerumsborna var övervägande mer nöjda med sin kommun än medelvärdena från motsvarande undersökningar i andra kommuner (96 kommuner deltog i undersökningen). Förbättringsområden pekades ut också.

Läs mer om undersökningen

 

Få svar på dina frågor om bygglov, uppvärmning och annat!

När behövs bygglov, hur går det till? Hur ordnar man vatten och avlopp? Hur bygger man energieffektivt? Vilket uppvärmningssystem ska man satsa på? Vad är radon och vad gör man åt det?

Kommunens bygglovshandläggare, energirådgivare, VA-ingenjör och miljöinspektörer svarar på dina frågor. Välkomna till kommunhuset i Lerum på måndag, den 1 februari, kl 18-20. Fri entré, ingen föranmälan. Arrangörer är Lerums kommun, Villaägarna i Lerum och Studieförbundet Vuxenskolan.

 

Dela med dig av lerum.se

Nu kan du på ett enkelt sätt dela kommunens webbsidor till dina vänner. Den nya funktionen kallar vi "Dela sida till sociala medier" och gör att du som besökare enkelt och lätt kan dela med dig av och tipsa dina vänner i sociala sajter, som Facebook, Digg, Twitter med flera, om information och material från lerum.se. Funktionen hittar du på samtliga webbsidor, under textinnehållet.

Läs mer om hur man kan dela med sig av lerum.se

 

Floda C blev Årets arbetsplats

I veckan utsågs Floda C till Årets arbetsplats. De nominerade var biblioteket, Centralskolans arbetslag som arbetar med inkludering av särskoleelever, ekonomienhetens lönefunktion och Floda C, en samarbetsgrupp inom IFO som arbetar med boendestöd för personer med psykiska funktionshinder. För att bli nominerad ska man bland annat visa på nytänkande, samarbete och utveckling.

 

Miljödiplomering av Lerums Företag

Idag på sopplunchen på Nässfabriker kommer ett antal Lerums företag att bli miljödiplomerade. Detta är ett led i Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun. Företagen är: Be-Bes Bygg & Montage AB, COD Vård AB, Deploy AB, Floda Glasmästeri AB, G Jonassons El AB, Inredningsgruppen på Nääs AB, JB Mark och Anläggning AB, JE Byggservice, Mind Construction AB, Protech West AB, Värmespecialisten i Lerum AB, Västsvenska Teknik AB

 

Sportjournalistik från båda sidor

Träffa och ställ dina egna frågor till fotbollslegenden Kennet Andersson, VM-bronshjälte från 1994 med erfarenhet från proffsspel på högsta nivå i fyra länder. Han berättar om fotbollen, sportjournalister och vad det innebär att ha allas blickar på sig. Samtalet leds av Tobias Regnell som är chefredaktör på fotbollsmagasinet Offside, en tidskrift som sedan starten 2000 satt en ny standard för berättande och djuplodande sportjournalistik. Tisdagen den 2 februari kl 19 på Lerums bibliotek. Samtalet är en del av bibliotekets satsning på att lyfta fram tidskrifter under februari månad.

 

Förbo cup i Novahallen

I helgen, den 29-31 januari, och nästa helg, den 5 -7 februari, pågår Floda BoIFs uppskattade inomhuscup i fotboll för flickor och pojkar i åldrarna 6-14 år. Förbo cup lockar över 130 lag från hela Väistsverige, från Ljungskile i norr, Borås i öster, Öckerö i väster och Fjärås i söder. Följ våra lokala lag från Stenkullen, Gråbo, Tollered, Lerum och Floda. Cupen spelas i Novahallen i Floda.

Läs mer om cupen

 

 

Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum Sveriges ledande miljökommun

 

www.lerum.se

henrikripa.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0