Flygpost den 5 februari 2010

Trenden vänder i företagsranking

Svenskt Näringsliv har släppt resultatet av årets Lokalt företagsklimat-ranking. Rapporterna är på kommunnivå. Den relativa jämförelsen mellan kommunerna, Ranking 2010, släpps i maj. I rapporten som släppts nu kan vi se att vi stoppat och påbörjat en vändning av den neråtgående trenden vi haft med vikande siffror sedan 2005/2006. Vi har fått en uppåtpekande metkrok i företagens bedömning av näringslivsklimatet i kommunen. Företagen upplever att alla delar av det lokala samhället, politiker, tjänstemän, media, skolan, allmänheten, uppvisar en mer positiv attityd till företagande än förra året.

Läs mer om rankingen

 

Östad skola i Vi i femman

Östad skolas femteklass lyckades komma ända till semifinal i Vi i femman som sänds i Sveriges Radio P4 Göteborg. I semifinalen mötte Östad skola Nya Varvets skola och tävlingen slutade 15 - 8 till Nya Varvets skola som gick till final där de möter Rosendalsskolan.

Läs mer om tävlingen i nyhetsbrevet LärNytt

Läs mer om tävlingen på Vi i femmans webbplats

 

Cirka 200 sommarjobb lottas ut

Alla ungdomar som är födda 1993 och skrivna i Lerums kommun kan nu söka sommarjobb i kommunen sommaren 2010. Arbetsplatser finns inom vård- och omsorg, parkskötsel, barnomsorg och vaktmästeri. Sista ansökningsdag är den 9 april.

Läs mer om sommarjobben 2010

 

 

Disney Show med Kulturskolan

Kulturskolans äldre musik-, dans-, och sångelever ger i år en show på temat Walt Disney. Väl valda låtar från diverse färgsprakande Disneyproduktioner framförs av sång- och danselever ackompanjerade av stor orkester med fullt stråk och blås. Missa inte detta! Allmänheten är välkommen den 11 februari 19.00 på Dergårdsteatern

Läs mer och boka biljetter

 

 

Förbo cup i Novahallen avslutas

I helgen, den 5 -7 februari, avslutas Floda BoIFs uppskattade inomhuscup i fotboll för flickor och pojkar i åldrarna 6-14 år. Förbo cup inleddes förra helgen och lockar över 130 lag från hela Västsverige, från Ljungskile i norr, Borås i öster, Öckerö i väster och Fjärås i söder. Följ våra lokala lag från Sjövik, Stenkullen, Gråbo, Tollered, Lerum och Floda. Cupen spelas i Novahallen i Floda.

Läs mer om cupen

 

 

Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum Sveriges ledande miljökommun

 

www.lerum.se

henrikripa.blogg.se



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0