Flygpost den 4 september 2009

Livsrum igång!

Nu är Livsrum i full gång, kommunens årliga satsning på folkhälsa som firar tioårsjubileum i år. Livsrum pågår 3 - 13 september och på programmet står mängder av föredrag, prova på-aktiviteter, torgfester med mera i alla kommundelar. I samband med Livsrum genomför kommunen för första gången Bo&Energidagarna, den 12 och 13 september, med utställare, föredrag, visningar och familjeaktiviteter. Allt på Bagges torg i centrala Lerum.

Läs programmet för Livsrum

Läs mer om Bo&Energidagarna

 

Kommunfullmäktige sammanträder

Välkommen till kommunfullmäktiges sammanträde, torsdagen den 10 september. Mötet börjar kl 18 i Dergårdsteatern i Lerum. 17.30 - 18 kan du fika och diskutera med de förtroendevalda och sedan lyssna på överläggningarna och debatten. Det kommer bland annat informeras om Rättvisemärkt och Fair Trade City i Lerum samt Västra Götalandsregionens Västsvenska infrastrukturpaket.

Läs mer om kommunfullmäktiges sammanträde den 10 september

 

Visioner för Aspedalen - Missa inte utställningen

Kommunen arbetar med att ta fram ett program för området Aspedalen/Aspevallen. Området är en av tävlingstomterna i arkitekttävlingen Europan 10. Ett sextiotal europeiska städer deltar i tävlingen. Nu ställs ett fyrtiotal arkitekters förslag på framtida utveckling för området Aspedalen/Aspevallen ut på Stationsvägen 12, den 3-18 september.

Läs mer om visionerna för Aspedalen samt Europan 10

 

Miljödiplomering

Lerums kommun arbetar för att bli en ledande miljökommun och det är glädjande att kunna berätta att två av kommunens verksamheter nu är miljödiplomerade. Det gäller fastighetsenheten och hela Sektor individ- och familjeomsorg. Lerum har sedan 2004 löpande erbjudit miljödiplomeringsutbildningar och hittills är 53 företag i kommunen diplomerade. Miljödiplomet är ett kvitto på att verksamheterna är miljö- och klimatanpassade i enlighet med miljödiplomeringens krav. Det finns fortfarande platser kvar på höstens utbildning.

Läs mer om miljödiplomeringen

 

Familjefest på LESS-udden

På lördag, den 5 september, från kl 10 ordnar Lerums Segelsällskap familjefest på LESS-udden. En fest där alla är välkomna, gammal som ung, seglare som landkrabba. Massor med aktiviteter är planerade, segling, möjlighet att prova på segla/surfing, lekar, tävlingar, tal, bildspel, historia, grillning, livemusik, dans med mera.

Läs mer om Lerums Segelsällskap

 

Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun

 

www.lerum.se

henrikripa.blogg.se

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0