Flygpost den 18 september 2009

Livsrum och Bo&Energi lockade över 20.000

Årets Livsrum, kommunens årliga folkhälsosatsning, och kommunens första Bo&Energidagar var en stor framgång. Både arrangörer och utställare är mycket nöjda och över 20.000 besökare tog del av de fullmatade programmen. Stort tack till alla som gjorde det möjligt.

Läs mer om årets Livsrum och Bo&Energidagar

 

Läs om vad som hände på kommunfullmäktige

Nu läggs snabbprotokoll ut på webben efter kommunfullmäktiges sammanträden. Den 10 september sammanträdde fullmäktige och då behandlades bland annat kommunens delårsbokslut och Fair Trade city.

Läs mer om vad som hände på kommunfullmäktige

 

Det händer i kommunen!

Det är positivt att se allt fantastiskt som händer i Lerums kommun. Som när den ideella föreningen Friskis & Svettis nyinvigde sina renoverade lokaler i går. Passar bra med tanke på Livsrumsveckan och folkhälsan.

 

Snart start för bokmässan

Nästa vecka startar den årliga Bok- & biblioteksmässan. Den pågår från den 24 till och med den 27 september på Svenska Mässan i Göteborg. Extra roligt är att Marie Stenäng från Lerums bibliotek kommer att presentera våra biblioteks nya, moderna webbplats Arena. Det gör hon i Axiells monter på mässan, fredag den 24 september kl 10.

Se bibliotekets nya webbplats

Läs mer om Bok & biblioteksmässan

 

Kyrkovalet Gå och rösta!

Nu på söndag, den 20 september, är det kyrkoval. Då får alla som tillhör Svenska kyrkan möjlighet att vara med och forma framtidens kyrka. Glöm inte att gå och rösta det handlar bland annat om hur vårt kulturarv skall förvaltas.

Läs mer om kyrkovalet

 

Vernissage på Nääs Fabriker

På lördag, den 19 september, är det vernissage med konstnären och fotografen Patrik Gunnar Helin. Vernissagen pågår kl 12-16 i Hotellgalleriet på Nääs Fabriker Hotell & Restaurang. Utställningen är öppen varje dag till och med söndag den 1 oktober, öppettider kl 8-20.

 

Norra Hallsås prisbelönas

Svenska Fabriksbetongföreningen tilldelar Förbo och HSB priset Helgjutet för goda platsgjutna konstruktioner. Prisets syfte är att uppmärksamma de helgjutna lösningarnas möjligheter att skapa god arkitektur samt nydanande, kreativa helhetsslösningar och rationellt arbetsutförande. Prisutdelningen hålls på måndag den 21 september i Kv. Halssmycket i Norra Hallsås.

Läs mer om priset

Nästa fredag Miljödiplomsutdelning till Individ och familjeomsorgen

Det är roligt att vi nästa fredag kommer att ha Miljödiplomsutdelning till sektor Individ och familjeomsorg. Läs mer om det i nästa veckas flygpost.

 

 

Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun

 

www.lerum.se

henrikripa.blogg.se

 

 

Kommunstyrelsens ordförande Henrik Ripa och Fullmäktiges ordförande Birger Rosén på Livsrumsdagarna i Lerums Kommun


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0