Flygpost den 11 september 2009

Nöjda elever i Lerum

Elever från förskoleklass till och med år fem i Lerum är mycket nöjda med sin skola. Det visar en undersökning som Statistiska centralbyrån genomfört. Undersökningen gjordes bland elever från förskoleklass till år fem i alla skolor i Lerums kommun, både kommunala och fristående, under våren. Åtta faktorer mättes: trivsel, trygghet, handledning, att lära sig saker, få vara med och bestämma, läromedel, skolmiljö och skolmat. Eleverna i Lerums kommun ger ett index på 79 av 100 möjliga.

Läs mer om resultatet av undersökningen

 

Livsrum kör mot mål!

Sedan förra torsdagen har Livsrum varit i full gång. På programmet står mängder av föredrag, prova på-aktiviteter, torgfester med mera i alla kommundelar. Missa inte torgfesterna i Lerum och Sjövik i helgen samt mycket annat. På lördag och söndag, den 12 och 13 september, genomförs för första gången Bo&Energidagarna, med utställare, föredrag, visningar och familjeaktiviteter. Allt på Bagges torg i centrala Lerum. Bland annat kommer kommunen formellt att ta emot utmärkelsen att Lerums kommun blir en Fair Trade City.

Läs programmet för Livsrum

Läs mer om Bo&Energidagarna

 

Vinnaren i fototävlingen är framröstad

På lördag den 12 september presenteras vinnaren i årets fototävling. Välkommen till Bagges torg kl 12!

Läs mer fototävlingen och prisutdelningen

 

Välkommen till releasefest på biblioteket

På tisdag, den 14 september, kl 14 - 19 är det festlig invigning av bibliotekets nya webbplats. Festligheterna hålls på huvudbiblioteket i Lerum. Jag kommer att invigningstala och bibliotekets nya webbplats kommer att visas flera gånger under dagen. Dessutom blir det mingel och underhållning. Hiphopbandet Middlesex uppträder. Lerums bibliotek har under våren varit testbibliotek för en ny webbprodukt från företaget Axiell och blir nu det första biblioteket i Norden med det nya virtuella biblioteket. Lerums biblioteks användare får tillgång till en helt ny nätbaserad biblioteksfilial för förmedling av böcker och andra medier. Det blir också en virtuell mötesplats där bibliotekets personal och användare kan tipsa och inspirera varandra.

Läs mer om bibliotekets nya webbplats

 

Norra Hallsås prisbelönas

Svenska Fabriksbetongföreningen tilldelar Förbo och HSB priset Helgjutet för goda platsgjutna konstruktioner. Prisets syfte är att uppmärksamma de helgjutna lösningarnas möjligheter att skapa god arkitektur samt nydanande, kreativa helhetsslösningar och rationellt arbetsutförande. Prisutdelningen hålls den 21 september i Kv. Halssmycket i Norra Hallsås.

Läs mer om priset

 

Kostnadsfria föräldrautbildningar

Missa inte att kommunen erbjuder kostnadsfria föräldrautbildningar? Vi diskuterar olika strategier som är användbara i vardagen. I höst har vi tre grupper för barn/ungdomar i olika åldrar.

Läs mer om föräldrautbildningen

 

 

Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun

 

www.lerum.se

henrikripa.blogg.se

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0