Flygpost den 8 maj 2009

Segling på lika villkor

Kommunen är del i projektet Segling på lika villkor, ett samarbete mellan Lerums Segelsällskap och scouterna i Lerum. I sommar, 6-10 juli, arrangeras genom projektet ett seglarläger för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Detta sker på Aspen i Lerum. Men redan nu på söndag, den 10 maj, kan man få en förhandstitt på aktiviteterna när Lerums Segelsällskaps ungdomsledare har sin kick-off på Lessudden. Den 24 maj hålls dessutom en prova på-dag på Lessudden. Då är det öppet hus och vem som helst kan prova på. Det bjuds på fika och kunniga handläggare finns på plats. Prova på-dagen är kostnadsfri och kräver inga förkunskaper i segling, alla är välkomna oavsett ålder.
Läs mer om sommarens seglarläger


Övertalighet inom kommunen

Kommunen beräknas få en övertalighet inom sektor lärande på ca 30 personer orsakat av minskat antal elever och minskade ekonomiska resurser. Det innebär att kommunen sannolikt kommer att tvingas till uppsägningar under innevarande år. Vår förhoppning var tidigare att klara de ekonomiska förändringarna utan uppsägningar men minskningen av antal elever har gjort det svårt. För närvarande pågår MBL förhandlingar.

  

  

Europadagen uppmärksammas

På lördag den 9 maj är det Europadagen. Detta uppmärksammas på Lerums Gymnasium idag, fredag den 8 maj, med det inspirerande seminariet "Guide för ungdomar till mobilitet eller rörlighet i Europa". Seminariet hålls mellan kl 9 och 10 och syftar till att informera om olika möjligheter till att komma ut i Europa för ungdomar.

Läs mer om seminariet


Vernissage med silverskatter och trägodis

Sistaårseleverna på Hantverksprogrammet, Lerums Gymnasium, har utställning, med namnet Silverskatter och trägodis. Vernissage hålls idag, fredag den 8 maj, klockan 18.00. Utställningen pågår till och med den 15 maj i Galleri Rosengången i Lerum (Takåsen).


Fotoutställning i Tingshuset nu på lördag

Missa inte heller Lerums Fotoklubb som ställer ut i Tingshuset i Lerum. Nu på lördag, kl 10-16.  En klubb som har växt snabbt och fort. Kan det innebära ännu fler fina bilder i kommunen fototävling tillsammans med Ahlséns.

Läs mer


Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun


www.lerum.se

henrikripa.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0