Flygpost den 22 maj 2009

Invigning av BMX-bana

Nu på lördag 12.00 så är det invigning av den nya BMX-banan nere på LESS-udden i Aspen. BMX Racing är en växande idrott både i Sverige och internationellt. Grenen gjorde debut vid Olympiska Spelen i Peking förra sommaren, 2008, och blev en stor succé.  Lerums kommun har redan inlett sitt stöd för denna utveckling genom att tillsammans med Lerums Cykelklubb bygga denna bana och Lerums Gymnasium startar i höst upp specialidrottslinje med BMX där Lerums Cykelklubb tar hand om den specifika BMX utbildningen.

  

Välkommen till kommunfullmäktige!

På torsdag, den 28 maj, sammanträder kommunfullmäktige. Start kl 18 i Dergården, Lerum. Då presenteras bland annat resultatet av undersökningen om ungdomars kultur- och fritidsvanor samt tematiskt tillägg till översiktsplan 2008 om buller. Det blir också en allmänpolitisk debatt om förslag till ny vision för Lerums kommun.
Läs mer om kommunfullmäktiges sammanträde


Samråd för Jeriko - Jonsered  

Lerums kommun och Partille kommun ställer ut ett gemensamt förslag till fördjupad översiktsplan för området Jeriko - Jonsered. Fram till den 30 juni ges möjlighet att föra fram sina synpunkter på förslaget. Ett samrådsmöte hålls den 27 maj kl 19-21 i Göta bio i Jonsered. Där kommer representanter från båda kommunerna finnas på plats för att presentera förslaget och svara på frågor.

Läs mer om förslaget och samrådet


Var med och bygg Livsrum

Den 3-13 september arrangeras Livsrum, kommunens största utåtriktade arrangemang som vänder sig till alla kommuninvånare på temat "Bo och leva i Lerum". Kommunen bjuder nu in föreningar, företag och enskilda som arbetar med motion, hälsa och friskvård att vara med och bygga årets Livsrum.

Läs mer om Livsrum  


Öppet hus på Lerums vuxenutbildning

På torsdag den 28 maj kl 17 - 20 är det öppet hus på Lerums vuxenutbildning. Då kan man få hjälp med att göra webbansökan till höstens kurser. Man kan även få studievägledning och komplettera med handlingar till redan sökt utbildning. Vuxenutbildningen finns på Alingsåsvägen 7, huset Sälgen i Lerum. Har du frågor, ring 0302 - 52 13 61 eller 52 15 16

Läs mer om vuxenutbildningen


Se tyska landslaget träna

I juni blir det fotbollsfest i Västsverige. Den 15-29 juni arrangeras UEFA U21-EM i bland annat Göteborg. Europas bästa unga spelare samlas för den stjärnspäckade turneringen och det tyska landslaget har glädjande nog bestämt sig för att bo och träna i vår kommun. Laget ska bo på Nääs Fabriker Hotell & Restaurang och träna på Flodala i Floda. Den 13 juni kl 17 erbjuder laget en öppen träning då alla som vill är välkomna att titta. Spelarna skriver sedan autografer.

  

Fototävling

Nu är det dags för kommunens årliga fototävling. I år är temat "Ett möte" och vi hoppas på bilder från hela kommunen och alla årstider. Så ha kameran redo! Mer information om hur tävlingen går till kommer vid ett senare tillfälle.

Läs mer om fototävlingen


Tedans med Lazy Lerum Big Band

På söndag, den 24 maj, kl 16 får du möjlighet att dansa till Frank Sinatras och Count Basies favoriter.

Då har Kulturskolans Lazy Lerum Big Band TEDANS i Torpskolans aula. Sångsolist är Lerums egen Jesper Blomberg, finalist i Idol 2008.
Läs om tedansen och biljettinformation här


Segling på lika villkor

Kommunen är del i projektet Segling på lika villkor, ett samarbete mellan Lerums Segelsällskap och scouterna i Lerum. I sommar, 6-10 juli, arrangeras genom projektet ett seglarläger för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Detta sker på Aspen i Lerum. Men redan nu på söndag, den 10 maj, kan man få en förhandstitt på aktiviteterna när Lerums Segelsällskaps ungdomsledare har sin kick-off på Lessudden. Den 24 maj hålls dessutom en prova på-dag på Lessudden. Då är det öppet hus och vem som helst kan prova på. Det bjuds på fika och kunniga handläggare finns på plats. Prova på-dagen är kostnadsfri och kräver inga förkunskaper i segling, alla är välkomna oavsett ålder.
Läs mer om sommarens seglarläger


Förtidsrösta i EU valet

Du vet väl att du kan förtidsrösta i EU valet. Skall Lerums kommun få bästa valdeltagandet i landet?

Läs mer om förtidsröstning här



Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun


www.lerum.se

henrikripa.blogg.se



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0