Flygpost den 15 maj 2009

Vikarierande sektorschefer

Bo Lindqvist, sektorschef på lärande kommer att vara sjukskriven en period. Under tiden vikarierar Christian Ohlsson, sektorschef på vård och omsorg, som sektorschef på lärande tillsammans med Elisabeth Westin. Vikarierande sektorschef på vård och omsorg under samma tid är Fredrik Zeybrandt. 

  

Rapport om trafikmiljö

Lerum är ett gott exempel när det gäller minskning av antalet allvarliga olyckor och döda i trafiken på det kommunala vägnätet. Det visar en rapport från nätverket "Framgångsrik Tillväxt". Rapporten belyser trafikmiljön i åtta av landets kommuner.

Läs mer om rapporten om trafikmiljön


Invigning av actionparken i Stenkullen

Nu på söndag, den 16 maj, invigs den nya actionparken i Stenkullen av Bo Cedergård med ett fartfyllt, späckat program. Det blir bland annat bandklippning, prylregn, skateboarduppvisning, best trick-tävling, liveband, minimässa och café. Start kl 12.30.


Invigning av Torpstugans förskola

På tisdag, den 19 maj, kl 17 har jag nöjet att vara med att inviga den nya förskolan Torpstugan i Lerum. Det blir en festlig invigning med underhållning, tal och glass till alla barn. Varmt välkommen!

Läs mer om invigningen av Torpstugan


Matteelever bland de bästa i Sverige

Elever från Lerums Gymnasium placerade sig bland de tio bästa i Sverige i mattetävlingen Känguru. En elev i NV1 som tävlade i Matte C-klassen kom på sjätte plats. En elev i NV2 i Matte D-klassen knep andraplatsen och en elev i NV3 i Matte E-klassen kom på tionde plats. I Sverige deltar cirka 200.000 elever i tävlingen.


Kommunala villatomter till salu

Nu finns kommunala villatomter till försäljning i Olstorp och Sjövik. Tomterna i Olstorp ligger på Gulmåravägen i området Biskopssiken. Tomterna i Sjövik ligger på Torstövägen. Det är Länshem Fastighetsförmedling, Bobutik Lerum, som har uppdraget att sälja villatomterna.

Läs mer om villatomterna


EU-parlamentariker besökte gymnasiet

EU-parlamentarikerna Jens Holm (v) och Per Landgren (kd) har i veckan besökt skolan. I tisdags var Jens Holm där och igår torsdag var Per Landgren på plats i Gradängsalen. De berättade om arbetet i EU och svarade på frågor. I juni är det val till Europaparlamentet.
Läs mer om valet till Europaparlamentet


Premiär för Knallemarknad

På tisdag nästa vecka, den 19 maj, är det premiär för Knallemarknad på Bagges Torg i Lerum. Mellan kl 9 och 16 kommer torget att fyllas av torghandlare.



Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun


http://www.lerum.se/

henrikripa.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0