Flygpost den 6 mars 2009

Välkommen till kommunfullmäktige!

På torsdag, den 12 mars, kl 18 sammanträder kommunfullmäktige i Dergårdsteatern, Lerum. Välkommen att lyssna till överläggningarna och debatten. Innan mötet, kl 17.30 till 18.00, kan du fika och diskutera med fullmäktiges ledamöter.

Läs mer om kommunfullmäktiges sammanträde


Året som gick

Missa inte kommunens tidning Året som gick. Den handlar om verksamheten 2008 samt om vart skattepengarna tog vägen. Året som gick kommer i Lerums Tidning torsdag, den 12 mars. Den 17 mars mellan kl 18 och 21 ringer vi i kommunstyrelsen runt bland invånarna för att se hur tidningen uppfattas.
Läs mer om Året som gick och rundringningen

  

Skrotbilshantering

Jag får många samtal om skrotbilar. En skrotbil klassas som farligt avfall. Den innehåller bland annat kvicksilver och olja som sprids i miljön när bilen bryts ned. Om du ser en skrotbil på kommunal mark kontakta kommunen. Vi ansvarar för att forsla bort skrotbilar som står på kommunal mark. De skrotbilar som står på privat mark är fastighetsägarens ansvar. De senaste 18 månaderna har kommunen forslat bort 75 fordon, varav 62 personbilar, åtta lastbilar, fyra husvagnar och en husbil.  Vi anlitar Gatubolaget Fordonsflytt i Göteborg som verkställer hela hanteringen.

Läs mer om kommunens skrotbilshantering


Skallsjö kommunalhus

Med anledning av att kommunen firar 40 år lägger vi ut historiska dokument och bilder på webben. Nu ligger där en intressant studentuppsats om Skallsjö kommunalhus.

Läs uppsatsen här, den ligger på sidans högermeny


Mässa i ung företagsamhet

Möt morgondagens företagare på mässan i ung företagsamhet. Nästa fredag, den 13 mars, är det dags för mässan Våga vara egen. Mässan pågår kl 11.30 till 16.30 på Svenska Mässan i Göteborg. F-hallen, entré 2. Fri entré.


Mässa med kvinnliga företagare

Imorgon lördag så har det kvinnliga företagarnätverket Qreativa mässan i Tingshuset i Lerum 10-15 så passa på att se vad de har att erbjuda. De har allt från konsthantverk, produkter, tjänster och idéer. Kan vi hoppas på att de kommer att bli aktiva i vårt arbete med att bli en Fair Trade city.


Göteborgs Operan på Dergårdsteatern

Det har blivit tradition att Göteborgs Operan gör ett gästspel på Dergårdsteatern varje vår. Nu är det dags igen. Den här gången med familjeföreställningen Kung Baklänges. Ta chansen att se denna prisbelönta och kritikerrosade föreställning lördagen den 14 mars på Dergårdsteatern kl 15.00 och 17.00. Historien handlar om när Mozart var barn och hans far tog med honom ut på turné för att visa upp sitt musikaliska underbarn vid slott och hov runt om i Europa. Med detta som grund har Patrik Sörling skapat en lekfull familjeföreställning till fantastiska toner. Kung Baklänges innehåller en serie danstablåer, inspirerade av Mozarts musikaliska turné. Tillsammans med huvudpersonerna, som i föreställningen fått namnet Trazom, medverkar också sex dansare från GöteborgsOperans balettensemble i föreställningen. Biljetter 100:- bokas på KomIn, tel 0302 - 52 20 00 eller via webbiljett. Resterande vid entrén.


Jag hade tänkt gå men jag har hyrt en buss för att åka till Sälen med min familj nästa vecka, så jag hoppas på bra väder.

   

Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun


http://www.lerum.se/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0