Flygpost den 27 mars 2009


SKL:s styrelse åker till Seattle och San Fransisco

Jag har förmånen att sitta i styrelsen för Sveriges Kommuner och Landsting. För ett år sedan beslutades det att styrelsen skulle göra en studieresa till USA för att studera aktuella frågor inom hälso- och sjukvård, infrastruktur samt klimat och miljö. Vi ska bland annat besöka både The Public Policy Institute of California och Stanford University, där man studera hur man får kostnadseffektiv utbildning.. En annan programpunkt är City of Seattle Office of Sustainability and Environment, ett uppdrag om statens åtgärder för en mer hållbar miljö. Det kan ge oss många intressanta uppslag och idéer i vårt arbete med att vara en ledande miljökommun. Kalifornien ligger i framkant när det gäller utvecklingen inom bland annat miljöområdet och sjukvården. SKL står för kostnaderna för resan. Jag kommer på min blogg att berätta vad vi gör och får lära oss under resan.

henrikripa.blogg.se



Glöm inte att släcka ljuset  -  på lördag är det Earth Hour!

Imorgon, lördag den 28 mars, kl 20.30 släcker miljontals människor över hela världen ljuset i en manifestation för klimatet. Genom en enkel handling - att släcka ljuset under en timme - kan du vara med och sända en signal till världens makthavare att de vid FN:s klimatmöte i Köpenhamn i december ska våga fatta de beslut som krävs för en framtid på jorden.
Lerums kommun har anmält sig att delta och släcker därför vägbelysning och elljusspår i Lerum, Floda, Stenkullen och Gråbo. Kommunens lokaler och anläggningar släcks så långt det är möjligt, men i gruppbostäder och äldreboenden kommer ljuset att vara på. Så glöm inte att släcka ljuset på din arbetsplats innan du går hem på fredag!

Läs mer om Earth Hour på http://www.lerum.se/

                              

Dags att planera för Livsrum 2009

Mellan den 3 och 13 september arrangeras de årliga Livsrumsdagarna. Det är kommunens största utåtriktade satsning, på temat folkhälsa, och förra året nåddes 17.000 invånare av de många olika programpunkterna. Nu börjar planeringen för årets Livsrum.

Vill du vara med och skapa detta arrangemang? Läs mer på http://www.lerum.se/


Författarbesök på Floda bibliotek

På tisdag, den 31 mars, kl 19 berättar författaren Elin Boardy, även bibliotekarie i Floda, om sin debutroman "Allt som återstår". Föranmälan till Floda bibliotek, tel 0302 - 52 16 47. Gratis inträde och fika till självkostnadspris.


Titti Sjöblom i Alice Babs fotspår!

En riktig nostalgikick och en musikupplevelse fylld av smittande glädje - det behöver vi alla lite till mans. Ta chansen på onsdag då Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson kommer till Lerum och ger konsert i Torpskolans aula kl 19. Titti Sjöblom behärskar det mesta inom jazz, visor och schlagers och har ärvt mamma Alice Babs förmåga att charma publiken.




Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun


henrikripa.blogg.se
http://www.lerum.se/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0