Flygpost den 20 mars

Trevlig rundringning!

I tisdags hade jag och flera av kommunstyrelsens ledamöter nöjet att ringa runt till kommunens medborgare för att ställa frågor om vår medborgartidning "Året som gick 2008". Under samtalen fick vi många intressanta och positiva tankar och synpunkter som vi tar med oss i vårt arbete.
"Året som gick" kom med Lerums Tidning den 12 mars och frågorna vi ställde kan också besvaras på kommunens webbplats. Där kommer resultatet att presenteras inom kort.

Läs mer om Året som gick och svara på frågor


Earth Hour - släck för en ljusare framtid!
På lördag den 28 mars kl 20.30 har du chansen att delta i en global manifestation för klimatet. Genom att släcka ljuset i en timme kan alla vara med och visa beslutsfattarna att de har ett brett globalt stöd för att skapa ett starkt klimatavtal i Köpenhamn i december 2009. Kommunens egna verksamheter kommer att släcka ljuset i så stor utsträckning som möjligt. I samarbete med Lerum Energi, Naturskyddsföreningen, ABF och Studieförbundet Vuxenskolan kommer vi att sätta in en annons i Lerums Tidning nästa vecka där vi uppmanar kommunens invånare och företag att släcka ljuset.
Läs mer om Earth Hour


Vad tycker invånarna om att bo i kommunen?

I förra veckan fick 2 000 invånare en medborgarundersökning i brevlådan. Enkäten handlar om vad invånarna tycker om Lerums kommun som en plats att leva och bo på.

Läs mer om undersökningen här


Tyck till om Gråbo centrum

Nu närmar sig samrådstiden för förslag till program för Gråbo centrum. Till och med den 1 april kan du lämna dina synpunkter på förslaget. Förslaget finns utställt på Parasollen i Gråbo, medborgarkontoret KomIn i Lerum samt på kommunens webbplats.

Läs mer och se förslaget här


Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun


www.lerum.se

henrikripa.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0