Flygpost den 13 mars

Banverket har ny lösning för Västra Stambanan

Förra veckan presenterade banverket ett nytt förslag på lösning när det gäller kapaciteten. När man började arbetet 1999 tittade man på tre nivåer små åtgärder, medelstora och stora åtgärder. De stora förkastades då de kostade mer än en miljard. De små genomförde man som t.ex. längre platformar och nya ljussystem. Nu gör man 2000 m uppställningsspår i stället för 11 km omkörningsspår. Fördelen med det nya förslaget är man man får samma kapacitetökning men till en mycket lägre kostnad. Det tidigare förslaget skulle varit klart tidigast 2020 men nu kommer delar vara klart 2012 och resten 2015. Så det innebär stora vinster både för Lerumsborna och alla som behöver Västra Stambanan. Läs mer på. www.banverket.se


Vad tycker invånarna om att leva och bo i kommunen?

Idag, fredag den 13 mars, får 2 000 invånare i kommunen en medborgarundersökning i brevlådan. Enkäten handlar om vad invånarna tycker om Lerums kommun som en plats att leva och bo på.
Läs mer om medborgarundersökningen på www.lerum.se/


Rundringning om Året som gick

Igår, torsdag den 12 mars, kom kommunens medborgartidning "Året som gick" ut via Lerums Tidning. Den handlar om verksamheten 2008 samt om vart skattepengarna tog vägen. På tisdag nästa vecka, den 17 mars, mellan kl 18 och 21 ringer vi i kommunstyrelsen runt bland invånarna för att se hur tidningen uppfattas.

Läs Året som gick och om rundringningen på www.lerum.se/


Avfart från E 20

Nu finns en förstudie och ett program för möjligheten att bygga en ny avfart på E 20 till Lerums centrum. Missa inte tillfället att lämna dina synpunkter på detta. Förslaget har ställts ut och ett samrådsmöte ska hållas på tisdagen den 24 mars.

Läs mer om samrådsmötet och avfart på E 20 på www.lerum.se/


Projektforum för Leader - Göteborgs Insjörike

EU-projketet Leader är igång, med syfte att skapa samverkan för lokal utveckling. Om du har frågor om Leader och/eller projektidéer är du välkommen att boka en tid på projektforum för Leader.

Läs mer om projektforum för Leader på www.lerum.se


Hälsningar från ett lärarrum i snöiga Sälen. Min dotter skriver centralprov i Engelska här. Så nu får vi testa skolorna här uppe också. Sedan bär det av hemåt till solen och värmen i Lerum.


Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun


www.lerum.se/

henrikripa.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0