Flygpost den 7 augusti 2009

Lerum i topp igen, Lerum ligger på 16:e plats när det gäller att vara minst skuldsatta

Många kommuner befinner sig i lågkonjunkturen med tunga skulder. En sammanställning från utredningsbolaget Svensk kommunrating listar landets 290 kommuner efter hur skuldtyngda de är. Lerums kommun är glädjande den sextonde kommunen i landet med minst skulder, Lerum är en välskött kommun med god ekonomi. Vi har dock flera stora satsningar vilket gör att vi kommer att behöva låna upp mer pengar. Det gäller bland annat till en ny skola i Gråbo och upprustning av våra tre centrum i Lerum, Floda och Gråbo.

Läs mer om hur skuldtyngda kommunerna är


Vart går kommunernas pengar?

En undersökning gjord av företaget Synovate visar att de flesta svenskar tror att mindre än hälften av kommuner och landstings utgifter går till vård, skola och omsorg. I själva verket går hela 90 procent av kostnaderna till kärnverksamheterna, något som endast tre procent vet. Av de 39.433 kommunala skattekronor som betalades ut per person under 2007 gick 34.300 kronor till skola och omsorg.


Nya detaljplaner för Hulan Ica Kvantum och Tollestorp

Till och med den 21 augusti är det möjligt att lämna synpunkter på förslaget till ny detaljplan för området runt Ica Kvantum i Lerum. Och till och med den 14 augusti är det möjligt att lämna synpunkter på förslaget till ny detaljplan för Tollestorp, i den norra delen av Stenkullens industriområde.

Läs mer på Lerums webbplats


Sista chansen att delta i fototävlingen

På lördag nästa vecka, den 15 augusti, innan kl 12 är det sista chansen att lämna in bidrag till årets fototävling. Temat för i år är Ett möte. Juryn väljer ut tolv bidrag som ställs ut hos Ahlséns foto mellan den 24 augusti och 5 september. Första pris är en systemkamera Canon EOS 1000D, värde ca 5 500 kr. Under den tiden får alla som vill rösta på sin favoritbild. Presentkort till Dergårdsteatern lottas ut bland dem som röstat på det vinnande bidraget.

Läs mer om fototävlingen här


Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun


http://www.lerum.se/

henrikripa.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0