Flygpost den 28 augusti 2009

LSS-boenden föreslås läggas ut på entreprenad

På kommunstyrelsens sammanträde den 23 september presenteras ett förslag om att tre LSS-boenden (Lag om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade) och den dagliga verksamheten för personer med funktionsnedsättning läggs ut på entreprenad. Det handlar om gruppbostäderna Fredriksberg och Fredriksäng samt servicebostaden Brahevägen. Entreprenören föreslås ta över driften den 1 april 2010. Kommunen behåller det övergripande ansvaret och entreprenören driver verksamheten på uppdrag från kommunen.

Läs mer om förslaget

  

Lerum följer SKL:s riktlinjer gällande den nya influensan

I onsdags beslutade sig kommunstyrelsen för att följa Sveriges Kommuner och Landstings rekommendationer gällande den nya influensan. Vi har pandemiinformation på vår webbplats, klicka på länken nedanför.

Läs informationen om pandemin


Ny lokal ordningsstadga

I onsdags antog kommunstyrelsen är ny lokal ordningsstadga. I den står det bland annat om alkoholförbud på vissa platser samt att grillning på badplatser ska ske på anvisade platser.


Snart start för Livsrum och Bo&Energidagarna

Nu på torsdag, den 3 september, startar Livsrum, kommunens årliga satsning på folkhälsa som firar tioårsjubileum i år. Livsrum pågår 3 - 13 september. I samband med Livsrum genomför kommunen för första gången Bo&Energidagarna, den 12 och 13 september genomför kommunen för första gången Bo&Energidagarna med mängder av utställare, föredrag, visningar och familjeaktiviteter. Bagges torg i centrala Lerum är platsen.

Läs programmet för Livsrum

Läs mer om Bo&Energidagarna


Rösta på din favoritbild

Dags för nästa steg i kommunens fototävling. 95 fina bidrag lämnades in i år och juryn har nominerat tolv stycken. Bilderna finns utställda på Ahlséns foto i Solkatten, Bagges torg i Lerum. Från den 24 augusti till och med den 5 september kan du där rösta på din favorit. Vinnaren presenteras på Bagges torg under Livsrumsdagarna, lördagen den 12 september kl 12.

Läs mer om fototävlingen


Västerås

Själv är jag i Västerås i fem dagar, här får vi lyssna på och debatter med ett antal ministrar och politiker om framtidens utmaningar.


Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun


http://www.lerum.se/

henrikripa.blogg.se



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0