Flygpost den 21 augusti 2009

Positivt resultat på delåret

Trots det ansträngda konjunkturläget tyder allt på att Lerums kommun kommer att få ett positivt ekonomiskt resultat 2009. Delårsbokslutet, som kommunstyrelsen ska besluta om den 26 augusti, visar att efter sex månader ligger kommunens resultat på +12,7 miljoner kr och prognosen pekar på ett resultat på +600.000 kr vid årets slut. Dessutom visar den senaste skatteprognosen, som kom i slutet av förra veckan, på ytterligare förbättringar på +10,2 miljoner kr, något som innebär att kommunens marginal blir lite säkrare. I våras minskade vi kostnaderna med 1,25 procent i alla verksamheter, och efter det har vi gjort ytterligare effektiviseringar inom områden som inte direkt berör servicen till kommuninvånarna. Jag vet att förändringarna har varit jobbiga för många, både kommuninvånare och anställda, men i det rådande ekonomiska läget har de varit nödvändiga.
Läs mer om delårsbokslutet och prognosen

  

Kommunens klimatarbete ger resultat

Lerum ska vara en ledande miljökommun och en viktig del är klimatarbetet. Därför är det glädjande att se att det ger resultat. Framförallt gäller det åtgärder inom kommunens egna verksamheter, där energiförbrukningen minskat och andelen förnyelsebar energi ökar. Tjänsteresor med egen bil minskar och den totala andelen kravmärkta livsmedel i förskolor, skolor och äldreomsorg har ökat. Samtidigt blir medvetenheten om klimatfrågorna allt större bland såväl elever, som kommunens anställda och förtroendevalda.

Läs mer om kommunens klimatarbete


Nypremiär för "Dom andra"

Lerums Gymnasiums cabaret "Dom andra" gjorde en sådan succé att det blir extraföreställningar i augusti. På torsdag och fredag, den 27 och 28, kl 19.30 är det offentliga föreställningar. Redan nu är cirka 200 av 600 biljetter sålda. Biljetter säljs på medborgarkontoret KomIn, tel 0302 - 52 20 00. På tisdag, den 15 augusti, spelas två föreställningar för gymnasiets nya elever i årskurs 1. "Dom andra" som byggts upp runt Kents musik, har fått stor uppmärksamhet och goda recensioner. P4 Göteborg ska göra ett reportage om föreställningen.


Snart dags för Livsrum och Bo&Energi

Torsdagen den 3 september startar Livsrum, kommunens årliga satsning på folkhälsa, som firar tioårsjubileum i år. Nu finns program för alla aktiviteter och föreläsare. Livsrum pågår 3 - 13 september. Den 12 och 13 september genomför kommunen för första gången Bo&Energidagarna med mängder av utställare, föredrag, visningar och familjeaktiviteter. Bagges Torg i centrala Lerum är platsen.

Läs programmet för Livsrum

Läs mer om Bo&Energidagarna



Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun


http://www.lerum.se/

henrikripa.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0