Flygpost den 14 augusti 2009

Ökad hastighetsövervakning

Nästa vecka, vecka 34, kraftsamlar polisen för att stärka hastighetsövervakningen av trafiken på kommunernas gator och vägar. Samtidigt genomför NTF:s länsförbund och ett antal kommuner olika aktiviteter, bland annat hastighetsmätningar vid skolor. Enligt beräkningar som Vägverket gjort kan en förbättrad efterlevnad av hastighetsgränserna minska antalet dödade på det kommunala vägnätet med cirka 30 personer per år.

Läs mer om satsningen


Missa inte årets Livsrum

Den 3 - 13 september pågår kommunens årliga folkhälsosatsning, i år på temat Bo och leva i Lerum. Livsrum nådde förra året drygt 17 000 personer och innehåller en stor mängd programpunkter. Nu finns program för föredragen, många med fri entré, och aktiviteter.

Läs mer om Livsrum


Busstrafiken inom kommunen förbättras

Busstrafiken på en rad linjer inom Lerums kommun förbättras i den nya tidtabellen som gäller från den 14 juni. Bland annat har busstiderna anpassats bättre till Alingsåspendelns ankomst- och avgångstider vid Floda station.

Läs mer om förbättringarna i busstrafiken


Sista chansen att delta i fototävlingen

Imorgon, lördag, den 15 augusti, innan kl 12 är det sista chansen att lämna in bidrag till årets fototävling. Temat för i år är Ett möte. Juryn väljer ut tolv bidrag som ställs ut hos Ahlséns foto mellan den 24 augusti och 5 september. Första pris är en systemkamera Canon EOS 1000D, värde ca 5 500 kr. Under den tiden får alla som vill rösta på sin favoritbild. Presentkort till Dergårdsteatern lottas ut bland dem som röstat på det vinnande bidraget.

Läs mer om fototävlingen här



Oskyldiga djur

Man undrar ibland vad det är för konstiga människor som finns där ute. I sommar har man hittat en stympad och död hund utanför på den bron precis där jag bor. Nu igår natt så har någon dödat en tredje katt i vårt bostadsområde i Åtorp. Är det någon som har sett något hör gärna av er till polisen med tips på 114 14.



Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun


http://www.lerum.se/

henrikripa.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0