Flygpost den 30 april 2009

Lerumsborna friskast i Västra Götaland

I går fick kommunstyrelsen en presentation om hälsoläget i kommunen av Försäkringskassan. Vi kunde då konstatera att Lerums invånare är fortfarande det friskaste i Västra Götaland med 28,4 dagar i snitt. Snittet i VGR var 36 och sjukast var man i Gullspång med 52,9 dagar. Så vi har mycket att vara glad för här i Lerums kommun.

  

Visning av Europantomten

Lerums kommun deltar i Europan som är världens största arkitekttävling för arkitekter under 40 år. De deltagande städerna/kommunerna tävlar med en eller flera tomter/områden för att få förslag på planering och utveckling. I början maj kan tävlingsdeltagare besöka Europantomten i Lerum. Den ligger i Aspedalen och innefattar ett reningsverk, som ska läggas ner och ersättas av en pumpstation, campingplats, kolonilottsområde, BMX-bana, segelskola, Aluddens konferens, badplatsen och Aspevallen. Tomten ligger nära Lerums centrum och där finns en pendeltågsstation precis i anslutning. Tävlingen pågår till den 29 juni.

Läs mer om Europan


Valborgsmässofirande

Vill man fira Valborgsmässoafton traditionsenligt med vårsånger, tal och eldar kan man bland annat gå till Aludden i Lerum kl 19.30 eller till Nääs Slott i Floda kl 20.00. På Stenkulan arrangeras ett drogfritt Valborgsfirande för ungdomar i skolår 7 och uppåt. Där arrangeras bland annat konserter med lokala band och disco. Under Valborgsmässoaftons kväll kommer två fältsekreterare vara i tjänst och nattvandra för att ge stöd och säkerhet åt kommunens ungdomar. Men fler vuxna behövs ute i kommunen under kvällen. Nattvandra gärna organiserat med våra fältsekreterare. Ring 0302-52 10 38 för mer information.

Läs mer om valborgsfirandet på Stenkulan

Läs mer om nattvandring på Valborg


Ny pendelparkering i Floda

Arbete pågår med att anlägga 29 platser för pendelparkering i Floda mittemot stationen, vid Drängseredsvägen. Under maj månad kommer den att asfalteras, linjemålas och belysning ska sättas upp.



Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun


www.lerum.se

henrikripa.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0