Flygpost den 3 april 2009

Lerums del i Earth Hour

I lördags var det Earth Hour världen över. Miljontals människor släckte ljuset i en timme som en manifestation för ett bättre klimat och en bättre klimatpolitik. Lerum deltog i manifestationen och totalt deltog 164 kommuner i Sverige. Kommunen släckte ner vägbelysning och elljusspår i Lerum, Floda, Gråbo och Stenkullen, samt släckte ljuset i de egna verksamheterna i den mån det var möjligt. Tillsammans med invånarnas deltagande minskade vi elförbrukningen med 7-8 procent under Earth Hour, som varade mellan kl 20.30 - 21.30. Tack till alla som deltog!

Läs mer om Earth Hour i lördags


Lägre klimatpåverkan från Lerums nya bilar

Lerum hamnar på plats 14 av landets 290 kommuner när det gäller lägst klimatpåverkan av nya bilar under 2008. Klimatpåverkan från de nya bilar som registrerades i Lerum under 2008 minskade med tio procent jämfört med 2007 och med 19 procent jämfört med 2006. Det presenterade Naturvårdsverket nyligen.

Läs mer om den minskade klimatpåverkan från Lerums nya bilar

  

  

Seattle och San Francisco

Den studieresa som jag är på med SKLs styrelse är nu inne på sista dagen (torsdag). Det har varit fyra intensiva dagar med många möten och intryck. Fokus för min del har varit på deras miljöarbete samt utbildning. På många områden ligger vi långt framme men inom visa delar har vi en hel del att lära. Vill du vet mer om resan kan du läsa på min blogg.

http://henrikripa.blogg.se/

  

  

Utbyten med Moskva och Tyskland

I förra veckan besökte elever och lärare från samhällsprogrammet på Lerums Gymnasium Moskva. Tillsammans med ryska elever diskuterade de demokrati. Under utbytet bodde eleverna hemma hos värdfamiljer. Just nu pågår även ett utbyte med en skola i Tyskland. Elever och lärare från Tyskland är här och ska idag, fredag den 3 april, kl 10 redovisa projektet LYPE "Life Conditions for Young People in Europe" i Gradängsalen på Lerums Gymnasium.

Läs mer om utbytena på gymnasiets webbplats


Lerumselever fick filmdiplom

Tre elever från Teknikprogrammet, skolår 3, på Lerums Gymnasium har tilldelats ett diplom för bästa foto för filmen Den sista minuten. Filmen var nominerad till SVF´s (Sveriges film och videoförbund) festival för kortfilmer.

Läs mer om filmen och juryns motivering



Från ett soligt San Francisco


Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun


www.lerum.se

henrikripa.blogg.se



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0