Flygpost den 24 april 2009


Sjukfrånvaron fortsätter minska

Den trend med minskad sjukfrånvaro bland kommunanställda i Lerum som vi sett sedan flera år håller i sig. Den totala sjukfrånvaron under det första kvartalet är två procentenheter lägre än för samma period föregående år och ligger på 5,2 procent. Det är den långa sjukfrånvaron som fortsätter att sjunka, medan den korta har ökat något. Minskningen av den långa sjukfrånvaron beror bland annat på ett aktivt arbete med frågan inom den kommunala organisationen.

Sjukfrånvaron i procent på helår 2006-2008, samt första kvartalet 2009:                                          

2006     7,6 %            

2007     7,5 %

2008     5,2 %

2009     5,2 % för perioden jan-mars  

  

Ny energi- och klimatrådgivare

Kommunen har en ny energi- och klimatrådgivare, Peter Rosengren. I kommunens vision står det att vi ska vara en ledande miljökommun, och en av många olika insatser för att nå målet är att erbjuda energirådgivning. Nu kan du också få råd om miljöfrågor som rör trafik och transporter.

Läs mer om kommunens energirådgivning

  

Årets Månsstipendiater utsedda

På lördag den 25 april delas för fjärde året i rad stipendier till Måns Jenningers minne ut. Stipendierna ur hans minnesfond har som syfte att uppmärksamma en eller flera personer som i handling visat att alla i skolan i Lerums kommun har rätt att känna trygghet och gemenskap. I år får Patrik Johansson, lärare på Stenkulan samt kamratstödjarna på Torpskolan stipendierna för sitt engagerade arbete. Stipendium och diplom delas ut i gymnasiets matsal på lördag eftermiddag. Det är extra positivt att det är till Torpskolan.

  

Nattvandra på Valborg

Under Valborgsmässoaftons kväll kommer två fältsekreterare vara i tjänst och nattvandra för att ge stöd och säkerhet åt kommunens ungdomar. Men fler vuxna behövs ute i kommunen under kvällen. Nattvandra gärna organiserat med våra fältsekreterare. Ring 0302-52 10 38 för mer information.

Läs mer om nattvandring på Valborg

  

Vårmässa på Nääs Slott

Nääs Slott & Slöjdseminarium inleder säsongen med vårmässa helgen 25 och 26 april. Närmare 90 slöjdare och hantverkare ställer ut, det blir dessutom föreläsningar, repslagning, barnverkstad, konstverksgalleri, byggnadsvårdsinformation, cafétält och prova på pilbågsskytte. Förra året besökte över 4.000 personer vårmässan.

  

Många anmälda till Skräpplockardagarna

Nu är stiftelsen Håll Sverige Rents nationella Skräpplockardagar i gång. 4.800 barn och ungdomar i kommunen är anmälda och har inlett arbetet med att plocka skräp. I år är det rekordmånga kommuner som anmält sig, totalt 240 000 personer. Med Skräpplockardagarna vill Håll Sverige Rent sätta fokus på den ökande nedskräpningen och dess konsekvenser.

Läs mer om skräpplockardagarna

  

Start för Motionsjakten

Lerums kommun vill uppmuntra till en hälsosam livsstil och genomför för fjärde året Motionsjakten, som är en motionstävling för kommunens anställda. Tävlingen börjar den 1 maj och avslutas den 30 september. Det går att tävla i lag och individuellt. Anmälan till årets Motionsjakt skickas med e-post till [email protected].


Bröllopsyra på Nääs Fabriker

På lördag den 25 april råder bröllopsyra på Nääs Fabriker. Två unika bröllopsvisningar skapade av kläddesignern Lars Wallin och Nääs SkönhetsFabriks stylistteam under ledning av Linda Beronius hålls kl 16 och kl 17.30. Det blir tio olika stilar med tio olika brudmodeller i varje visning. Lars Wallin berättar om hur han arbetar från idé till färdig klänning och med brudens smak och stil i åtanke. Nääs Fabriker Hotell och Restaurang visar middagsdukningar som följer samma tema som visningarna och klänningarna.

  

Skillnaden som gör skillnaden

Måndagen den 27 april kl 18.30-21.00 i Dergårdsteatern, Lerum föreläser coachen Kjell Enhager om varför vissa har mer framgång än andra inom affärsvärlden och idrotten? Kjell Enhager har coachat världstjärnor och företagsledningar i över 20 år. Lyssna på hur dessa har lyckats och hittat skillnaden som gör skillnaden. Beställ biljetter genom KomIn på telefon 0302-52 20 04 eller här.


Succé för cabaret - som kommer tillbaka

I veckan har Lerums Gymnasiums årliga cabaret "Dom andra" spelat för fulla hus i Dergårdsteatern. Den proffsiga uppsättningen, som fick en strålande recension i Lerums Tidning, har varit så efterfrågad att gymnasiet beslutat sig för att ge extraföreställningar under sista veckan i augusti. Det blir både skolföreställningar och offentliga föreställningar. Biljetter kan beställas inom kort på KomIn, 0302 - 52 20 04.




Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun


www.lerum.se

henrikripa.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0