Flygpost den 17 april 2009

Logotyp Lerums kommun




Utvärdering av tid för utvecklingssamtal

Sedan höstterminen 2008 erbjuder kommunens skolor utvecklingssamtal, före kl 08.00 och efter kl 16.00, så att möjligheten att delta ökar för vårdnadshavarna. Nu har en utvärdering gjorts och vi fick in svar från cirka 80 procent av de genomförda utvecklingssamtalen under höstterminen. Utvärdering visar nu att det har blivit fler samtal där båda föräldrarna är med och fler av papporna som kommer. Vi kan konstatera att resultatet blev mycket bra. Man vet att tillsammans med duktiga lärare är föräldrarnas engagemang i barnen de viktigaste faktorerna för bra studieresultat. I drygt 30 procent deltog nu båda vårdnadshavarna så vi har fortfarande en bit att gå.

I januari införde kommunen en tjänstegaranti som säger: "Om du har barn i åldern 1-17 år så erbjuder vi tid för utvecklingssamtal som passar båda vårdnadshavarna". Vi ska aktivt uppmuntra båda vårdnadshavarna att delta i utvecklingssamtalen och erbjuda tider som möjliggör detta. 2009 års utvecklingssamtal ska följas upp utifrån tjänstegarantin; När låg samtalen - Fick man den tid man ville - Vilka kom.



Väx i lågkonjunkturen

På tisdag den 28 april kl 17.30 - 19.30 i kommunhuset, Bagges Torg, erbjuds ett kostnadsfritt miniseminarium om hur företag kan växa i lågkonjunkturen. Jonas Fasth från Pepiris berättar om hur du skapar utveckling och tillväxt för att nå dina mål. Business Region Göteborg beskriver Expedition Framåt, ett program som kan anpassas efter varje företags unika behov. Det här är vårens bästa chans till inspiration och nya möjligheter i Lerum!

Läs mer och anmäl dig här


Skräpplockardagarna nästa vecka

Jag vill återigen påminna om skräpplockardagarna nästa vecka, den 20 till 24 april. Dagarna anordnas av organisationen Håll Sverige Rent. Förskolor och skolor deltar och förra året var nästan 5 000 barn och ungdomar i kommunen ute och plockade skräp. En fantastisk insats! Kommunen delar ut säckar, handskar och engångstatueringar till dem som anmält sig.

Läs mer om skräpplockardagarna och hur man anmäler sig


Öppet hus på Hantverk & Design

I Nääs Fabriker i Tollered finns bland annat kommunens vuxenutbildning Hantverk & Design. På skolan bedrivs utbildningar inom möbelsnickeri, möbeltapetsering, silversmide och design. På tisdag nästa vecka, den 21 april, kl 16-19 har skolan öppet hus.

Läs mer om Hantverk & Design


Världsbokdagen firas

Världsbokdagen firas på Lerums bibliotek på torsdag den 23 april. Utställning med litteratur från Mellanöstern. Karin Manzoor presenterar sin bok Persiska stunder. Stafettsamtal kl 19 mellan Gabriel Byström och Bo Rothstein. Välkomna!

Läs mer om världsbokdagen


Lerumselev och Lerumsband med Uno Svenningsson

På lördag den 25 april spelar Uno Svenningsson med bandet DeSalinos på Dergårdsteatern. Lerumsbandet P5 Records är förband. Inför konserten har Uno Svenningsson sökt en lokal duettsångerska genom ett upprop i Kulturskolan och på Lerums Gymnasium. Den utvalda blev Kajsa Ljusegren som går tredje året på estet/teaterlinjen på Lerums Gymnasium. Hon fick beskedet direkt av Uno på telefon. Konserten börjar kl 19.30.

Beställ biljetter genom KomIn på telefon 0302-52 20 00 eller här.



Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun


www.lerum.se

henrikripa.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0