Flygpost den 12 mars 2010

Var med och skapa Livsrum

Livsrum är en årlig folkhälsosatsning med över hundra programpunkter som vänder sig till alla kommuninvånare. Livsrumsdagarna är kommunens största utåtriktade satsning och 2009 tog drygt 20.000 personer del av det fullspäckade Livsrumsprogrammet och Bo&Energidagarna!. I år hålls Livsrumsdagarna 2-12 september. Nu är det dags för alla företag, föreningar, enskilda och förvaltningar som vill vara med och skapa Livsrum att anmäla sig!
Läs mer om Livsrum och hur man anmäler sig

 

Klimatmanifestationen Earth Hour

Den 27 mars genomförs återigen den globala klimatmanifestationen Earth Hour, arrangerad av Världsnaturfonden WWF. Då släcker man ljuset i en timme, mellan kl 20.30 och 21.30. Kommunen deltar återigen i manifestationen och vi vill uppmana alla medborgare att göra samma sak. Förra året deltog 3.988 städer i 88 länder Earth Hour. Nedsläckningen började med operahuset i Sydney och spred sig sedan successivt över hela världen. Av Sveriges 290 kommuner deltog 164 stycken. Genom att släcka ljuset minskade Lerumsborna elförbrukningen den timmen med 7-8 procent! Kommunen släckte ner vägbelysning och elljusspår i Lerum, Floda, Gråbo och Stenkullen. Kommunens egna verksamheter släcktes ner så långt som möjligt. Framför allt handlar det om att öka medvetenheten om klimatproblematiken.
Läs mer om Earth Hour

 

FN-rollspel på gymnasiet

Under veckan har Lerums Gymnasiums årliga FN-dagar genomförts. Temat för i år är fred och säkerhet, och i tre dagar har eleverna intagit sina roller som FN-delegater. De har läst in sig på sina länder och försvarat sina ståndpunkter. Rollspel är ett mycket bra sätt att lära sig sätta sig in i andras åsikter. Kanske någon för kommunfullmäktige? Det var mycket roligt att lyssna till deras fantastiska inlägg i debatten.

Se bilder från FN-rollspelet

 

Kritikerrosad föreställning i Lerum

Missa inte familjeföreställningen (från åtta år och uppåt) Flickan som försvann på Dergårdsteatern nästa fredag, den 19 mars, kl 18. Regionteater Väst:s föreställning är ett hisnande dansäventyr med inslag av nycirkus, inspirerad av såväl Alice i Underlandet som Flickan med svavelstickorna. Föreställningen har rosats av recensenterna. Biljetterna kostar 50 kr och kan köpas på KomIn, medborgarkontoret på Bagges Torg i Lerum, eller vid entrén kvällen för föreställningen.
Läs mer om Flickan som försvann

 

Nytt gästspel av Göteborgs Operan, The Last Five Years

GöteborgsOperan har tidigare besökt Lerum med musikalerna Rock Horror Show, Stoppa världen, Grymt och senast familjeföreställningen Kung Baklänges. Rosade föreställningar som gett mersmak! Nu är det dags för musikalen The Last Five Years att sättas upp på Dergårdsteatern i Lerum.  
Boka biljetter här eller ring KomIn, tel: 52 20 04.

 

 

 

Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum Sveriges ledande miljökommun

 

www.lerum.se

henrikripa.blogg.se

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0