Flygpost den 22 januari 2010

Lerums Gymnasium i topp i jämförelse

I en jämförelse som tidningen Metro gjort av olika gymnasieskolors program i Göteborgsregionen tar Lerums Gymnasium fyra platser på topp-tio-listan. Bland annat förstaplatsen. Där ligger Lerums Gymnasiums estetiska program. Sedan kommer byggprogrammet på sjätte, hantverksprogrammet på sjunde och teknikprogrammet på åttonde plats. Jämförelsen är gjord utifrån uppgifter från sajten gymnasiekvalitet.se där kan man se hur landets gymnasieskolor och deras olika program hävdar sig ur en rad olika faktorer. I Metros undersökning har man har tittat på följande: Resultat i nationella prov, avgångsresultat, andel högskolebehöriga, andel om fullföljt utbildningen inom fyra år, elevernas yrke och försörjning efter fem respektive tio år, skolans insatser för elever som behöver extra stöd, hur praktiken är utformad, programmets förädlingsvärde – hur betygen utvecklats från nionde klass till gymnasiets avgångsbetyg.

Jämför gymnasieskolor på gymnasiekvalitet.se

 

Lerums vinnare i arkitekttävlingen Europan utsedd

Arkitekttävlingen Europan 10, som är världens största arkitekttävling, har pågått mellan den 19 januari och den 29 juni 2009. Lerums kommun har haft en tävlingstomt, Aspedalen/Aspevallen, som 42 svenska och europeiska arkitektteam lämnat förslag på. Och nu är tävlingen avgjord. Lerums vinnare heter Dérive av arkitekterna Jésus Mateo från Spanien och Marco Pusterla från Italien. Det segrande förslaget kommer att ligga till grund för kommunens arbete med ett program för området och du kan se det på webben eller på medborgarkontoret KomIn, där det ställs ut i några veckor.

Läs mer om tävlingen och det vinnande bidraget

 

Kommunfullmäktiges möte

Den 14 januari hade kommunfullmäktige sammanträde. Då behandlades bland annat en utvärdering av det politiska programmet för funktionshinder.

Läs mer om vad som behandlades på kommunfullmäktige

 

Årets arbetsplats

På tisdag utses årets arbetsplats i Lerums kommun. Nominerade bidrag är:

Biblioteket

Centralskolans arbetslag som arbetar med inkludering av särskoleelever

Ekonomienhetens lönefunktion

Floda C

Samarbetsgrupp inom IFO

 

 

Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum Sveriges ledande miljökommun

 

www.lerum.se

henrikripa.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0