Flygpost den 12 februari 2010

 

Rydsbergsskolan i riksfinal i mattetävling

Klass 8d2 på Rydsbergsskolan har gått till riksfinal i en nordisk mattetävling som heter SigmaÅtta. Klassen blev bästa klass i Västra Götaland, vilket var en prestation då det var flest deltagare i just vårt län. Nu väntar Sverigefinalen i Sollentuna den 22 - 23 april. Den klass som vinner får åka till Reykjavik och representera Sverige i den nordiska finalen.

 

Teckningsutställning på KomIn

Tre klasser i Gråbos skolor har hjälpt Lerums kommun med idéer om hur en framtida park- och skolmiljö i centrala Gråbo kan se ut. Förslagen har funnits utställda på Hjällsnässkolans fritidsgård och finns nu under några veckor utställda på medborgarkontoret KomIn, i kommunhusets entré på Bagges Torg i Lerum. Välkommen in för att titta och diskutera!

 

Gör din egen fanzine

Nästa vecka, under februarilovet, anordnas lovverksamhet tisdag-torsdag på Lerums bibliotek. Då kan tonåringar prova att göra sin egen tidskrift/fanzine. På bibliotekets tidskriftsavdelning kan man klippa och klistra, skriva en novell, inspireras av andra, recensera en skiva, rita en serie, såga en film - allt samlas i ett fanzine. Ledare är bibliotekets Elin Boardy, som också är redaktör för tidskriften Fantasin.

Läs mer om vad som händer på biblioteket

 

Temat för årets fototävling "Ung i Lerum"

Dags för nya tag i kommunens fototävling! Årets tema år Ung i Lerum. Visa oss ditt unga Lerum, det spelar ingen roll om du är ung i sinnet eller i kroppen. Vi vill gärna ha bilder från alla kommundelar och alla årstider. Mer information om tävlingsregler och datum kommer senare, håll utkik på kommunens webbplats. Vi hoppas många elever kommer att vara med i tävlingen. Vilken skola har flest bidrag?

 

 

 

Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum Sveriges ledande miljökommun

 

www.lerum.se

henrikripa.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0