Flygpost den 9 oktober 2009

Välkommen till Näringslivets dag!

På tisdag, den 13 oktober, hålls ett unikt Öppet hus på Dergårdsteatern kl 13.00 – 19.00. Du som är företagare i Lerum kan då träffa nyckelpersoner från hela regionens näringsliv. Du får också information om vilket stöd du kan få och hur kommunen övergripande arbetar med tillväxt. Dessutom avslöjas vem som blir Årets Företagare i Lerum 2009. Hela arrangemanget är kostnadsfritt. Fyra seminarieblock ingår i programmet: Nyföretagande, Finansiering, Att växa och Stöd från kommunen. Du behöver inte föranmäla dig – eller vara med hela dagen.

Läs mer om Näringslivets dag

 

Fika och gör skillnad!

På tisdag den 20 oktober, mellan kl 8 och 20, pågår Nordens största fikapaus, Nordic Fairtrade Challenge. Genom att du deltar tillsammans med Lerums kommun kan vi visa att vi är bäst i landet på rättvisa och att Sverige är bäst i Norden på Fair trade. Hjälp oss göra skillnad och ta Sverige till seger, fika, tävla och gör skillnad.

Läs mer om tävlingen och Fair trade

 

Samrådsmöte om vindbruksplan

Ett förslag till vindbruksplan har tagits fram och kommunen bjuder in till två samrådsmöten om förslaget. Det första hålls på onsdag den 14 oktober kl 18.30 i Stenkulan i Stenkullen. Det andra hålls i Gråbo, Parasollen, torsdagen den 29 oktober kl 18.30. På mötena deltar representanter från Sektor samhällsbyggnad. Samrådstiden för förslaget pågår fram till och med den 12 november och förslaget finns att se på medborgarkontoret KomIn i Lerum, biblioteket i Floda samt Parasollen i Gråbo.

Läs mer om vindbruksplanen och samrådsmötena

 

Utställning om tur

"As luck would have it” heter utställningen av Tim Berg och Rebekah Myers, Kalifornien, USA. I sina keramiska objekt och verk utforskar de olika aspekter av turens manifestation.  Utställningen pågår till och med den 15 november på Nääs Konsthantverk, galleri, butik, kafé. Vernissage lördag den 10 oktober kl 12-16.

 

Ny politisk organisation - studiebesök

Nu har vi mycket studiebesök från olika kommuner som vill se hur vi arbetar med vår nya politiska organisation Igår var det Lunds kommun som var på besök och lyssnade på bland annat på kommunfullmäktige. Nästa vecka skall jag och Anna Lena Mellquist besöka Hällefors kommun för att beskriva vår nya organisation.

 

Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun

 

www.lerum.se

henrikripa.blogg.se

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0