Flygpost den 30 oktober 2009

Ett handslag för klimatet

Igår torsdag, den 29 oktober, deltog jag i Västra Götalandsregionens ”Ett västsvenskt handslag” i konserthuset på Götaplatsen. Då uppmärksammades vad som behövs för en hållbar framtid. Dagen inleddes symboliskt klockan 11.55. Jag hade förmånen att få tala och övriga talare var bland annat beslutsfattare inom stat, region, kommuner, näringsliv, forskning och utbildning. Det är glädjande att kommunen undertecknat följande tre överenskommelser gällande miljö- och klimatarbete: Ökad satsning på solenergi i Västra Götaland, Klimatsmarta inköpsbeslut i offentlig sektor samt Fler energieffektiva byggnader i Västra Götaland.

Manifestationen var ett tydligt budskap till FN:s kommande klimatförhandlingar i Köpenhamn.

 

Glöm inte ansöka om folkhälsomedel!

På lördag, Den 31 oktober, är det sista dagen för föreningar, frivilligorganisationer och andra ideella organisationer att ansöka om medel till folkhälsoprojekt för 2010 inom Lerums kommun. Projekten ska syfta till att skapa förutsättningar för en bättre hälsa bland befolkningen i kommunen.

Läs mer om ansöka om folkhälsomedel

 

Estradpoeten Solja Krapu till Lerum

Den finlandssvenska estradpoeten och författaren Solja Krapu kommer till Lerums Gymnasium. Torsdagen, den 12 november, klockan 13.30-14.30 är hon i Dergårdsteatern och berättar om sitt författarskap. Det finns fortfarande platser kvar. Anmäl intresse till Britt Nedestam, [email protected]. För allmänheten håller Solja Krapu en kvällsföreställning den 12 november klockan 18.30-19.30. Kostnad 50 kronor, då får besökarna en diktsamling på köpet.
Läs mer om kvällsföreställningen

 

 

Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun

 

www.lerum.se

henrikripa.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0