Flygpost den 2 oktober 2009

 

Kommunen erbjuder avtalspension

Kommunen behöver minska antalet anställda under 2010 och arbetet med omställningen pågår under hösten och inledningen av 2010. Orsaken är bland annat att skatteunderlaget minskar på grund av lågkonjunkturen. Vi har som ambition att genomföra minskningen genom frivillig avgång, och undvika uppsägningar. Därför kommer alla anställda att ges möjlighet till tjänstledighet under ett eller två år, och personer mellan 62 och 65 år kommer att erbjudas särskild avtalspension, om pensioneringen leder till att en annan anställd inte behöver sägas upp.

Syftet med omställningspaketet är att behålla en bra åldersspridning bland de anställda. Annars finns alltid risken att det är de yngre som oftast är de senast anställda som får lämna organisationen vid en övertalighet.

Läs mer om omställningspaketet

 

1,5 miljoner kronor till Floda-Nääsprojekt

Det är glädjande att två projektidéer från Lerums kommun har fått klartecken för finansiering genom EU-projektet Leader Göteborgs Insjörike. Drygt 1,5 miljoner kronor ska satsas på utvecklingsprojekt i området Floda-Nääs. En ny eldriven båt i Sävelången och förbättrade promenadstråk runt sjön blir resultatet av projektfinansieringenr.

Läs mer om Leaderprojekten

 

Välkommen till kommunfullmäktige!

Den 8 oktober kl 18 sammanträder kommunfullmäktige i Dergårdsteatern i Lerum. Välkommen att lyssna på debatterna och överläggningarna! Mellan kl 17.30 och 18 kan du fika och diskutera med fullmäktiges ledamöter.

Läs mer om kommunfullmäktiges sammanträde

 

Fritt att välja hemvård

Från och med den 1 oktober kan alla som har hemvård eller ansöker om hemvård välja vem som ska hjälpa till i hemmet. Man bestämmer själv om man vill ha hjälp från den kommunala hemvården eller från en privat eller kooperativ utförare. Denna valmöjlighet går i linje med kommunens mål att invånaren ska ges rätt att fatta beslut i så stor utsträckning som möjligt.

Läs mer om att välja hemvård

 

Välkommen till närståendedagar!

Den 5 och 6 oktober bjuder Lerums kommun tillsammans med Lerums demensförening och kyrkorna in till närståendedagar. Alla som är berörda eller intresserade av anhörig- och närståendestöd är välkomna till de olika arrangemangen. Bland annat står föreläsningar och filmvisning på programmet.

Läs mer om närståendedagarna

 

 

Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun

 

www.lerum.se

henrikripa.blogg.se

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0