Flygpost den 16 oktober 2009

Färre rökare i kommunen

En stor jämförande studie mellan kommuners och landstings folkhälsoläge visar att invånare i Lerums kommun röker mindre än i Västra Götaland som helhet och mindre än i riket som helhet. 11 procent av befolkningen i Lerums kommun röker dagligen, medan siffran för riket och Västra Götaland ligger kring 14,5 procent.

Läs mer om resultatet av studien

 

Fika rättvist och gör skillnad

På tisdag, den 20 oktober, mellan kl 8 och 20, pågår Nordens största fikapaus, Nordic Fairtrade Challenge. Genom att du deltar tillsammans med Lerums kommun kan vi visa att vi är bäst i landet på rättvisa och att Sverige är bäst i Norden på Fair Trade. Hjälp oss göra skillnad och ta Sverige till seger, fika, tävla och gör skillnad.

Läs mer om den rättvisa fikapausen

 

Informationsmöte om policy för samarbete med frivilligsektorn

På tisdag, den 20 oktober, hålls ett informationsmöte om förslag till en policy för kommunens samverkan med frivilligsektorn, till exempel frivilligarbetare/volontärer och föreningar. Samtliga inom frivilligsektorn bjuds in för att ta del av förslaget och komma med synpunkter. Mötet hålls kl 18-20 i Gradängsalen i Lerums Gymnasium. Välkommen!

Läs mer om informationsmötet

 

Nominera till miljöpriset

Missa inte att nominera någon till årets miljöpris. Varje år sedan 1988 delar kommunen ut ett miljöstipendium för ideella miljöinitiativ. Stipendiet är på 10 000 kr och kan delas ut till enskilda personer, företag och föreningar. Utmärkelsen Årets miljöföretag delas också ut. Högtidligt överlämnande av miljöprisen kommer att ske den 17 november i samband med klimatföreläsning av välkände meteorologen Pär Holmgren i Dergårdsteatern. Förslag med motivering lämnas senast på söndag, den 18 oktober.

Läs mer om miljöpriset

 

Segelfest

Nu på lördag, den 17 oktober, arrangerar Nääs Yacht Club Rimfrost Cup, för tredje året i rad. Kappseglingarna genomförs på sjön Sävelången utanför Nääs Fabriker Hotell och Restaurang. I huvudsak tävlar man i optimistjolle. Det här är ett gäng glada barn som inte tvekar att segla ut, även om det regnar och blåser storm! Med finns också svansen, det vill säga föräldrar och syskon. Anmälan görs på plats: Nääs Fabriker, Spinnerivägen 1 i Tollered. Expeditionen öppnar kl 10.00, Rorsmansmöte kl 11.00 Första start kl 12.00, två - tre kappseglingar är planerade.

 

Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun

 

www.lerum.se

henrikripa.blogg.se

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0