Flygpost den 6 november 2009

Arkitekttävling i Graz

Jag är just nu i Graz, Österrike, på arkitekttävlingen Europan 10 Cities and Juries Forum. Europan är en europeisk arkitekttävling för arkitekter under 40 år. Tävlingen innebär att en stad/kommun deltar med en eller flera tomter/områden för att få förslag på möjlig planering och utveckling. 19 länder deltar i tävlingen. Vår tävlingstomt ligger i Aspedalen och består idag av ett reningsverk som ska läggas ner. Det har kommit fram många spännande förslag.

Läs mer på http://www.lerum.se/Startsida/Nyhetsarkiv/Lerum-deltar-i-Europan/

 

Besök passivhusdagarna

I helgen, den 7-8 november, har du möjlighet att besöka flera av de energieffektiva hus som finns i Västra Götaland, bland annat Villa Venehult i Lerum. Fördelarna med att bo i ett energieffektivt hus är lägre energikostnader, minskad klimatpåverkan och god inomhusmiljö. Kom och inspireras till ett eget energieffektivt boende och få praktiska tips på köpet!

Läs mer om evenemanget

 

Vinnare av uppsatstävling

Fem elever från det internationella programmet på Lerums Gymnasium har tillsammans med ett antal andra elever från olika gymnasieskolor vunnit en landsomfattande uppsatstävling. Eleverna får närvara och delta på EU:s ungdomsdepartement i Stockholm till våren.

 

Föreläsning om hjärtat

På tisdag, den 10 november, erbjuds en föreläsning om hur man kan leva för att få ett starkare hjärta. En hjärtläkare, en diabetesläkare och en hjärtsjukgymnast föreläser om den senaste forskningen. Speciell gäst är Erik Fåglum som föreläser om elitidrottsmannens syn på träning. Föreläsningen hålls kl 18.30 - 20.00 i Gradängsalen i Dergårdsgymnasiet i Lerum. Fri entré!

Läs mer om föreläsningen

 

Lazy Lerum Big Band bjuder upp till dans

Kulturskolans Lazy Lerum Big Band bjuder upp till dans i Torpskolans aula söndagen den 8 november kl 16 - 18. Solister denna söndagseftermiddag är Jesper & Sofie som också medverkat i TV 4:s Idol. Entré 60 kr. Lättare förtäring! Välkommen!

 

 

Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun

 

www.lerum.se

henrikripa.blogg.se

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0