Flygpost den 13 november 2009

Årets miljöpristagare utsedda

Vinnarna av kommunens årliga miljöpris är utsedda. Priset som delas ut till person eller förening delas i år mellan Villaägarna i Lerums Kommun och Lovisa Nilsson. Årets miljöföretag blev Förbo AB. Prisutdelningen genomförs ihop med tv-meteorologen Pär Holmgrens klimatföreläsning i Lerum den 17 november. Läs mer om föreläsningen nedan.
Läs mer om miljöpriserna

 

Vart är vädret på väg - vart är jorden på väg

Tisdagen den 17 november håller klimatexperten och tv-meteorologen Pär Holmgren en föreläsning för allmänheten om klimatet. Föreläsningen hålls kl 19 i Dergårdsteatern i Lerum. Biljetterna kostar 40 kronor styck och kan beställas via webben eller medborgarkontoret KomIn, tel: 0302-52 20 04. Klimatföreläsningarna för kommunens personal ges den 18 november. Det finns två tider att välja mellan, kl 10 och 13.30. Föreläsningen tar cirka en och en halv timme. Biljetter bokas via KomIn, [email protected] eller 0302 - 52 20 04. Först till kvarn!

Läs mer om klimatföreläsningen

 

Kommunfullmäktige sammanträder

Torsdagen, den 19 november, sammanträder kommunfullmäktige i Dergårdsteatern i Lerum. Välkommen att lyssna på överläggningarna och debatten som startar kl 18. Mellan kl 17.30 och 18 kan du fika och diskutera med fullmäktiges ledamöter.

Läs om kommunfullmäktiges ärenden

 

Rundvandring och kommundelsträff i Floda centrum

Det nya gångstråket i Floda centrum börjar ta form. Invigningen sker den 25 november kl 18 av Ingvar Frid och det erbjuds en rundvandring då flera nyheter presenteras, bland annat en naturlekpark och effektbelysning. Även kraftstationen visas. Flera tjänstemän från kommunen finns på plats för att svara på frågor. Kl 19.30 börjar kommundelsträffen i Missionskyrkan i Floda. Vid träffarna lämnas information om saker som rör Floda. Det finns även möjlighet att skicka in frågor. En presentation om Leaderprojekten Floda-Nääs Sjöpromenad och Elbåten kommer att hållas.

Läs mer om rundvandringen och kommundelsträffen i Floda

 

Lerum med i toppen på miljöbilslista

Lerum hamnar i topp tre på listan av kommuner i landet som har störst andel miljöbilar i sin fordonsflotta. Och i topp fem av de kommuner som har klimatsmartast fordon. Med stöd av Vägverket har Miljöfordon Syd i samverkan med Bilfakta miljögranskat kommunernas fordonsflottor utifrån ett miljö- och trafiksäkerhetsperspektiv.

Läs mer om granskningen

 

Missa inte Arkivens dag

På lördag, den 14 november, anordnas Arkivens dag. På biblioteket i Lerum visar kommunarkivet en utställning som tar dig tillbaka i tiden till år 1969 då Lerums kommun bildades. Bilder, texter och arkivhandlingar illustrerar hur det såg ut i kommunen för 40 år sedan då Skallsjö, Stora Lundby och Lerum lades samman till nuvarande kommun. Låt utställningen ta dig tillbaka i tiden och upplev hur kommunen såg ut för.

Läs mer om Arkivens dag

 

Arbete för en uthållig kommun

Ett nationellt möte inom ramen för uthållig kommun har genomförts i Linköping i veckan. Det var ett givande möte med mycket idéer och tankar. Uthållig kommun är ett mångårigt, nationellt energisamarbete mot en bättre värld som Lerum samt 62 andra kommuner deltar i tillsammans med Energimyndigheten.

Läs mer om uthållig kommun

 

Vaccinationerna fortsätter

I veckan har skolelever och barn mellan 3 och 5 år vaccinerats för den nya influensan. Har ni ännu inte vaccinerat era barn finns tider och platsangivelser i länken nedan.

Läs mer vaccinationerna               

 

Demonstration till förmån för mataffär

På fredag, den 20 november, anordnar Estrid Jansson en demonstration på Bagges Torg i Lerum till förmån för den nya mataffären som ska öppna i Solkatten.

 

 

Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun

 

www.lerum.se

henrikripa.blogg.se

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0