Flygpost den 29 maj 2009

Budgetförslag för 2010

Kommunstyrelsen fattade i veckan beslut om budgetförslaget för 2010 med plan för 2011 och 2012, budgeten skall tas i Kommunfullmäktige i Juni. Majoritetens förslag samt oppositionens förslag finns att läsa på kommunens webbplats, se länk nedan.

Läs budgetförslagen här


Stabiliseringsarbeten i Knappekulla/Höjdenområdet

Stabiliseringsutredningar vid två områden utefter Lerån, Knappekulla och Höjdenområdet, visar att åtgärder för att minska skredrisk behövs. Arbetet med dessa åtgärder startar under juni månad. Informationsbrev har skickats ut till berörda i områdena.

Läs mer om stabiliseringsutredningen och arbetena


Svar om insamling av matavfall

Under hösten 2008 gjordes ett försök med hämtning av matavfall och under våren har hushållen som provade detta fått svara på en enkät om försöket. 750 hushåll tillfrågades och närmare 50 procent svarade. Hela 80 procent av de svarande tyckte att insamlingen fungerat bra och vill fortsätta att få sitt matavfall hämtat.

Läs mer om svaren på enkäten


Dags för studenternas uttåg

På onsdag nästa vecka, den 3 juni, är det dags för studenterna på Lerums Gymnasium att avsluta sin tid där. Studentutsläppet sker kl 15 från Granen.

Läs mer om studentavslutningen


Lyckad invigning av nya BMX-banan

I lördags invigdes den nya BMX-banan på LESS-udden vid Aspen. Tävlingarna som genomfördes var första deltävlingen i årets svenska BMX Cup som detta år för första gången ingår i Kalas Cup för Elitcyklisterna. Deltävling två kördes på söndagen och båda dagarna bjöd på spännande race i alla klasser från sex års ålder upp till elitklasserna för damer och herrar. Allt avlöpte väl och Lerums Cykelklubb klarade av sin debut som tävlingsarrangör med beröm godkänt. Banan besiktigades också enligt ett nytt system att klassificera banorna i Sverige och fick ett bra betyg totalt. En del saker ska förbättras i framtiden för att göra den optimal internationellt.


Förtidsrösta i EU valet
Du vet väl att du kan förtidsrösta i EU-valet? Ska Lerums kommun få bästa valdeltagandet i landet?

Läs mer om förtidsröstning här



Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun


www.lerum.se

henrikripa.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0