Flygpost den 5 juni 2009

Har du inte röstat ännu? Nu stundar valet till Europaparlamentet

På söndag, den 7 juni, är det dags att utse representanter till Europaparlamentet. Du vet väl att du kan förtidsrösta fram tills dess? Ska Lerums kommun få bästa valdeltagandet i landet?

Läs mer om EU-valet här

  

Världsmiljödagen sätter fokus på miljöfrågorna

Idag, den 5 juni, är det Världsmiljödagen. Dagen instiftades av FN 1972 och i år är temat klimatförändringar. Lerums kommun har ambitionen att vara en ledande miljökommun och arbetar mycket med miljö- och klimatfrågor. På vår webbplats kan du läsa om hur kommunens arbete samt få tips om hur man kan leva mer klimatsmart.

Läs om kommunens miljö- och klimatarbete samt klimatsmarta tips

  

Utvecklingen av Lerums centrum

Arbetet med att utveckla kommunens tre centrumområden går framåt. Nu har ett förslag för utvecklingen av Lerums centrum tagits fram. På onsdag den 10 juni tar kommunstyrelsen ställning till om förslaget ska ligga till grund för förhandlingar och kommande detaljplan.
Läs om förslaget


Ungdomars kultur- och fritidsvanor

Drygt 3.000 ungdomar i Lerums kommun har svarat på frågor om sin livssituation, sina fritidsvanor och önskemål. Undersökningen genomfördes i slutet av 2008 och nu presenteras resultatet. Syftet med undersökningen är att få insyn i vad ungdomar gör på sin fritid och vad de skulle vilja göra.

Läs mer om kultur- och fritidsundersökningen

  

Rosa affischer ska störa langningen

400 rosa affischer med budskap som ska störa langning av alkohol till ungdomar sitter uppe runt om i kommunen. Kampanjen pågår i två veckor, vecka 23 och 24. Störa langningen är ett samarbete mellan Länsstyrelsen, polisen och kommunen.

Läs mer om kampanjen


Nationaldagsfirande

Nationaldagen, den 6 juni, uppmärksammas på flera ställen i kommunen. På dagen, mellan kl 12 och 15, är det hembygdsdag på Skallsjögården. Där finns bland annat en bondgård med husdjur och gratis hästskjuts. I Gråbo firas nationaldagen kl 14 i Segerstadsområdet. På kvällen firas nationaldagen i Dergårdens hembygdspark kl 18 med bland annat sång, tal och flagghalning.



Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun


https://mail.lerum.se/exchweb/bin/redir.asp?URL=http://www.lerum.se/

henrikripa.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0