Flygpost den 26 juni 2009

Uppsägningar av lärare kan undvikas

På grund av sjunkande barn- och elevantal och minskade ekonomiska resurser har det uppstått övertalighet bland skolpersonal i kommunen, 32 medarbetare är berörda. Under våren har våra personalutvecklare, tillsammans med berörda fackliga organisationer, arbetat för fullt med att hitta lösningar. Den utredning som de har genomfört har resulterat i att en stor del av de befarade uppsägningarna kan undvikas. En del av personalen, i nuläget 16 lärare, kommer att erbjudas andra jobb inom kommunen. Arbete pågår för att hitta lösningar för de övriga 16 som är övertaliga.

Läs pressmeddelandet som skickades ut i onsdags

  

Tällberg forum i Dalarna

Jag är tillsammans med vår samhällsbyggnads chef Anna Stenlöf på Tällberg Forum i Dalarna. Där 400 beslutsfattare från hela världen träffas för att diskutera vad vi kan göra åt klimat utmaningarna. Lerums kommun har blivit inbjuden till konferensen för vårt arbete med miljöfrågorna och vår ambition att bli en ledande miljökommun. Temat för i år är "How on earth can we live toghether". Det är oerhört spännande att få prata om vårt tids största utmaning med ledande forskare och politiker.

Läs mer på Tällberg Foundations hemsida eller min blogg henrikripa.blogg.se

  

Godkänt för tobakshandlarna

I slutet av maj månad genomfördes provköp i alla butiker i Lerums kommun som säljer tobak. En ung kvinna anlitades som inte bor i kommunen. Hon besökte 27 butiker och skulle försöka köpa tobak utan att visa legitimation. Resultatet blev godkänt, 89 procent av handlarna begärde legitimation. Då över 5.000 personer dör av rökning i Sverige varje år är det viktigt att vi försöker att stoppa nyrekryteringen av rökare framför allt bland unga. Nu finns det ett förslag att cigaretter inte skall få finnas synligt i butiken. Personligen kan jag tycka det är ett bra första steg. På sikt måste rökning förbjudas helt om vi tar folkhälsofrågorna på allvar.

Läs mer om provköpen av tobak

  

Samråd om detaljplan för förskola i Nyebroparken

Nu finns ett förslag till detaljplan för en ny förskola i Nyebroparken. Vill du ge synpunkter på förslaget kan du se handlingarna på medborgarkontoret KomIn i kommunhuset på Bagges Torg eller på kommunens webbplats, via länken nedan.

Läs mer om samrådet och detaljplanen



Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0