Flygpost den 12 juni 2009

Lerum Bäst att bo

Tidningen Fokus har publicerat en ranking av vilka kommuner som är de bästa att bo i. Lerum hamnar på en hedrande plats, 61 av landets 290 kommuner.

Läs mer om rankningen här

  

Valdeltagandet i Lerum

I söndags gick svenska folket till val för att utse representanter till Europaparlamentet och den slutliga sammanräkningen är klar. I Lerum valde 50,79 procent av de 27.822 röstberättigade att rösta medan siffran för röstande i hela riket hamnade på 45,53 procent. En kraftig ökning av deltagandet i Lerums kommun från 44,04 (2004)

Läs om hur rösterna föll

  

Hantverk & Design ställer ut

Idag och på lördag, den 12 och 13 juni, ställer elever på KY Möbelsnickeri/Möbeldesign, på vuxenutbildningen Hantverk och Design, ut sina examensarbeten. Utställningen är öppen kl 12-15 båda dagarna på Nääs Fabriker.

Läs mer om vuxenutbildningen, Hantverk & Design


Se tyska landslaget träna

I samband med att U21-EM i fotboll bland annat spelas i Göteborg bor det tyska landslagets spelare i Tollered och tränar på Flodala IP. Imorgon, lördag den 13 juni, genomför laget en öppen träning kl 16.30. Då kan allmänheten se hur en landslagsträning går till samt be om autografer. Det kan ju vara framtida fotbollsstjärnor vi får se!


Trevlig Midsommar

Midsommar veckan blir det uppehåll men jag återkommer med Flygpost veckan efter midsommar.


Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0