Flygpost den 23 januari 2009

Tolv energieffektiva passivhus invigda!

I tisdags, den 20 januari, invigde vi tolv nybyggda passivhus på Höjden i Lerum. Husen är byggda av Förbo som följt passivhustekniken. Denna teknik innebär att husen blir mycket energieffektiva vilket ligger helt i linje med kommunens nya energiplan. Att bygga energieffektiva hus är ett viktigt steg mot minskad energianvändning och ett fossilfritt Lerum. Lerums kommun ställer sedan 2004/2005 höga energikrav både på nybyggnation av egna fastigheter och på de hus som byggs här i kommunen. Tidigare har kommunen byggt fem energieffektiva förskolor och två gruppboenden. Bostadsområdet Norra Hallsås var första området med ställda energikrav på bostäderna. Där var Förbo först ut med de energisnåla hyreslägenheterna i Ringhuset.

Läs mer om de nya energieffektiva husen på Höjden


Tolv nya miljödiplomerade företag!

Tolv är också antalet företag som ska miljödiplomeras idag, fredagen den 23 januari. Företagen har under hösten gått kommunens miljödiplomeringsutbildning, och nu har sammanlagt hela 53 företag gått den. De tolv nya företagen får sina diplom i samband med dagens sopplunch på Nääs Fabriker. Diplomet visar att företaget arbetar aktivt med miljöfrågor på ett strukturerat sätt.

Läs mer om utbildningen samt vilka företag som diplomerats


Lärresa till USA

På söndag åker jag och Anette Johannesson, sektorschef på Sektor individ- och familjeomsorg, till Phoenix USA där vi kommer att vara en vecka. Vi deltar i en så kallad lärresa som PriceWaterCooper anordnar. Phoenix har vunnit flera utmärkelser som bästa kommun. Tanken är att se vad vi kan ha att lära av andra kommuner om hur man styr och leder.  


Missa inte fartfylld show!

Nu är det snart premiär för den fartfyllda showen At the movies med filmlåtar från då och nu. Showen visas den 4 och 6 februari på Dergårdsteatern. Du bjuds på häftiga filmtrailers live, en stor orkester, dansare och sångare. Boka biljett till skolföreställningarna nu, KomIn tel: 0302 - 52 20 04.

Läs mer om filmshowen


at the movies skol

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0