Clarkdale och Sedona

Idag har också varit mycket resor. Vi var i Clarkdale och träffade borgmästaren Doug Von Gausig, vice borgmästare Jerry Wiley och kommundirektören Gayler Mabery. Clarkdale är en stad med 4.000 invånare, kommunen har 50 anställda och en omsättning på 50 miljoner dollar. Men då ansvarar de inte för barnomsorg, skola och äldreomsorg. På frågan vad som är viktigas för dem var polisen. Det stödjer min åsikt att kommunerna i Sverige borde ha ansvar för närpolis verksamheten för att det skall fungera bra.

Nyligen hade man också gått från att deras kommunfullmäktige valde borgmästaren till att man i valet direkt väljer borgmästare. Det finns på förslag i den nya grundlagsutredningen även i Sverige vi får hoppas det blir verklighet. Borgmästaren tillhörde inte något parti vilket är vanligt i mindre orter.

Deras stora utmaning var den samma som i Sverige hur löser vi välfärdsutmaningarna i framtiden. Större behov i form av åldrande befolkning och minskande resurser. Man måste hitta ett helt nytt sätt att tänka.




Efter besöket i Clarkdale besökte vi Sedona och deras fantastiska berg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0