Flygpost den 20 februari

Tuffare tider

Jag kan konstatera att den nya prognosen som SKL har tagit fram och presenterade igår visar på ytterligare försämrad prognos för 2009 med ca 11 miljoner för Lerums Kommun och ännu mer 2010. Man skall självklart ha en positiv grundsyn men jag tror det kommer att krävas en stor gemensam samling för att hantera dagens och framtidens utmaningar. Läs mer.

  

Lerum - Fair Trade City

Nu på tisdag, den 24 februari inleder vi arbetet med att bli en Fair Trade City. Det innebär en kommun präglad av ett rikt utbud av och brett stöd till etiskt framtagna produkter. Vill du vara med och hjälpa oss? Uppstartsmötet hålls kl 18-20 i kommunhuset, Bagges Torg.
Läs mer om uppstartsmötet och Fair Trade City


Start för Leaderområde Göteborgs Insjörike

Nu startar ytterligare ett spännande projekt för närings- och föreningsliv. Leaderområde Göteborgs Insjörike är en del av LEADER, en arbetsmetod inom svenska Landsbygdsprogrammet som går ut på att offentlig-, privat- och ideell sektor samarbetar för lokal utveckling. Lerum arbetar med att bilda ett så kallat LEADER-område, Göteborgs Insjörike, 2009-2013 tillsammans med Alingsås, Härryda, Partille och Mölndal. Är du engagerad inom närings- och föreningsliv? Då hälsas du välkommen till ett uppstartsmöte, den 26 februari kl 18 - 20 på Nääs Fabriker i Tollered. Nu har du chansen att förverkliga dina idéer.
Läs mer om Leaderområde Göteborgs Insjörike

  

Samrådsmöte och kommundelsträff i Gråbo

Nu på onsdag den 25 februari kl 18.30 - 21.00 är det samrådsmöte och kommundelsträff i Gråbo, i Lekstorps IF:s klubbhus. Kvällen inleds med samråd om förslag på program för utvecklingen av Gråbo centrum. Efter samrådet, kl 19.30, hålls kommundelsträffen. Kommundelsträffarna är till för dialog mellan kommuninvånarna och förtroendevalda. Nytt för i år är att träffarna anordnas i samband med att det finns något att delge de boende i kommundelen, i detta fall utvecklingen av Gråbo centrum.

Läs mer om samrådsmötet och kommundelsträffen i Gråbo

  

Vi är tillgängliga!

I veckan gick ett inslag i SVT:s Västnytt om hur tillgängliga kommunernas webbplatser är. Lerums kommuns webbplats fick i mätningen ett resultat på 50 procent. Mätningen gjordes av företaget Meridium som enbart använt sig av ett verktyg som validerar HTML-koden på webbplatsen. Tillgänglighet kan dock mätas på flera sätt, inte bara hur många sidor som har rätt HTML-kod.

Sedan 2005 arbetar Lerums kommun med tillgänglighet på kommunens webbplats, och tillgänglighet handlar alltså om mer än det som Västnytts mätning visade. Mätningen visar dock att vi har en bit kvar när det gäller just HTML-kodningen och det arbetar vi vidare med.

Här kan du läsa mer om tillgänglighet på lerum.se


Här kan du läsa om en annan mätning som innehåller fler mätpunkter för tillgänglighet



Nyckel som styr tonåringen

Här kommer en intressant nyhet. Bilnycklar är rena hightech-produkterna numera. Vid bilmässan i Detroit för några veckor sedan visade Ford en nyckel som kan styra flera funktioner i bilen. En tonårsförälder kan till exempel låna ut den till sin tonåring som nyss tagit körkort och samtidigt ha programmerat in hur fort bilen får köras och hur högt stereon får spelas. Dessutom kan den hindra bilen från att köra iväg innan bältena är på. Tekniken ger möjligheter också.


Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun


http://www.lerum.se/

henrikripa.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0