Flygpost den 13 februari 2009

Lerum - Fair Trade City

Nu ska Lerums kommun bli en Fair Trade City, vilket är mycket spännande! Det innebär en kommun präglad av ett rikt utbud av och brett stöd till etiskt framtagna produkter. Vill du vara med och hjälpa oss? Uppstartsmöte hålls tisdag den 24 februari kl 18-20 i kommunhuset, Bagges Torg.
Läs mer om uppstartsmötet och Fair Trade City

  

Samrådsmöte och kommundelsträff i Gråbo

På onsdag den 25 februari kl 18.30 - 21.00 är det samrådsmöte och kommundelsträff i Gråbo, Lekstorps IF:s klubbhus. Kvällen inleds med samråd om förslag på program för utvecklingen av Gråbo centrum. Efter samrådet, kl 19.30 hålls kommundelsträffen. Kommundelsträffarna är till för dialog mellan kommuninvånarna och förtroendevalda. Nytt för i år är att träffarna anordnas i samband med att det finns något att delge de boende i kommundelen, i detta fall utvecklingen av Gråbo centrum.

Läs mer om samrådsmötet och kommundelsträffen i Gråbo

  

Öppet hus för nyföretagare

Då vi befinner oss i en tid präglad av den finansiella kris som råder världen över är det viktigare än vanligt att vi som kommun stöttar det lokala näringslivet. Kommunen erbjuder kostnadsfri individuell rådgivning för dig som funderar på att starta eget eller har drivit eget i högst 3 år. Välkommen onsdag den 18 februari kl 16.00 - 18.00. Platsen är medborgarkontoret KomIn, entréplanet i kommunhuset på Bagges Torg i Lerum.

Välkommen även till följande onsdagar: 11/3, 22/4 och 13/5.
Läs mer om kommunens näringslivsarbete

  

Sommarjobb för ungdomar

De senaste åren har kommunen anordnat feriearbete för ungdomar inom den kommunala verksamheten. Det är viktigt att ge ungdomar denna möjlighet till arbetslivserfarenhet. I år erbjuder vi cirka 45 ungdomar feriearbete under sommaren. Arbetsplatser finns inom vård- och omsorg, parkskötsel, barnomsorg och vaktmästeri. Vi arbetar också för att lika många feriearbeten ska erbjudas via privata företag. Du kan söka om du är skriven i Lerums kommun och född 1992, det vill säga fyller 17 år under året. Platserna fördelas genom lottning.

Läs om sommarjobbens upplägg och om hur du ansöker


Återhämtning

För dig som hjälper eller vårdar en annan person hemma erbjuder äldreomsorgen ett rekreationstillfälle. På Återhämtningen, i Riddarstensgårdens rehabiliteringslokaler, ges möjlighet till en stunds avkoppling. Både klassisk och taktil massage erbjuds, samt mat för den som önskar (kostnad för mat 50 kronor). Start onsdag den 18 februari kl 16-19.

Läs mer om återhämtningen


Ny show med Ulla Skoog till Lerum

Humorfenomenet Ulla Skoog turnerar med en ny show och som vanligt vill hon uppträda i Lerum som hon gärna kallar "hemmaplan". Föreställningen ges den 1 mars kl 19 på Dergårdsteatern.

Ulla ingrep själv för att få komma till Dergårdsteatern under sin turné. Den nya uppsättningen innehåller musik, sketcher, sång, berättelser och möten med diverse typer. Föreställningen blir i cabaret/revystil och lär handla om oss alla! Livet, kärleken, döden. Typerna gestaltas med stor dos av hjärta och bitskhet av Skoog själv. Den hårtoppsprydde norske musikern Lindheim lär på sitt egen vis bidra med någon typ.

Boka biljetter på KomIn 52 20 04 eller på här på webben.


Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0