Flygpost den 4 december 2009

Mer solenergi i Lerum!

Möjligheter med solenergi i bostäder. Solel nu och i framtiden. Hållbar utveckling och solenergi. På tisdag, den 8 december, föreläser Hugo Franzén om hur vi kan använda solenergi på olika sätt. Lerums kommun står som värdar tillsammans med studieförbundet ABF och Naturskyddsföreningen. Välkomna till Kommunhuset i Lerum, Bagges torg, kl 18. Fri entré.

Läs mer om solenergi

 

Bättre service för samhällsbyggnadsfrågor

Från den 1 december 2009 har det blivit lättare att få snabba och riktiga svar för dem som kontaktar kommunens Sektor samhällsbyggnad. Medborgarkontoret KomIn blir första kontakt, för både besökare och för de flesta telefonsamtal.

Läs mer om service för samhällsbyggnadsfrågor

 

Arbetet med att minska bullerstörningar

Lerums kommun arbetar sedan flera år tillbaka med bullerfrågan och har tagit fram utredningar om bullersituationen. För att fortsätta arbetet med att minska bullerstörningarna och för att inte skapa nya bullerstörda miljöer har ett så kallat "tematiskt tillägg till översiktsplanen" tagits fram som knyter ihop utredningarna med aktuell forskning på området med Lerums speciella förutsättningar.

Läs mer om arbetet med att minska bullerstörningarna

 

Naturlekplatsen i Floda invigd

I samband med presentationen av gångstråket samt kommundelsträffen i Floda den 25 november invigdes den nya naturlekplatsen. Lekplatsen ligger mellan Floda Stationsväg och åkanten och är en del av gångstråket som påbörjats vid Säveån och Sävelången.

Läs mer om naturlekplatsen

 

25-årsjubilarer uppvaktades

På torsdagen, den 3 december, uppvaktades årets 25-årsjubilarer på Öijareds Golfrestaurang & Konferens. Det är alltid lika roligt att få tacka de anställda som bidragit med sina kunskaper på kommunen i 25 år. I år är det 18 anställda som firas, AnnaStina Flodmar, Pia Nykvist-Pettersson, Carina Johannesson, Eva Norlander, Monica Norström, Tanja Klargren, Marita Viberg Dahlgren, Ulrica Seidel, Inga Lill Schwartz, Bo Eliasson, Karin Olsson Irvefjord, Lena Björk, Arne Kamperin, Tommy Ander, Monica Ageryd, Eva Andersson, Evalill Liljenberg och Gunnel Kaber Werner.

Nu vaccineras alla upp till 50 år

Nu vaccineras alla vuxna upp till 50 år. Vaccination av barn på skolorna är färdig, men det finns fortfarande möjlighet för elever att bli vaccinerade.

Läs mer om vaccinationerna mot nya influensan

 

Climate Walk - Klimatvandring

På lördag, den 5 december blir det en manifestation för miljön, man går från Stenkullens station 12.30 och går till Bagges torg där det avslutas med ett tal ca 13.30 Alla välkomna.

 

Luciakröning och annat på Bagges Torg

På söndag, den 6 december, ska årets lucia krönas på Bagges Torg. Jag har äran att placera kronan på lucian Sofia Duvanders huvud. Lions Lucialotteri har efter kröningen dragning på torget. Bland vinsterna finns 37 delikatesskorgar samt tavlor av Lerumskonstnärerna Gert Andersson, Kurt Dahlén och Billy Hellsten.

 

Unga företagares julmarknad

På tisdag, den 8 december kl 11-13 och kl 18-19.30 har elever på Lerums Gymnasium som har Ung företagsamhet-företag julmarknad i gymnasiets lokaler vid huvudentrén. Välkommen att fynda julklappar eller bara för att se hur duktiga de är.

 

 

Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum en ledande miljökommun

 

www.lerum.se

henrikripa.blogg.se

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0