Flygpost den 5 mars 2010

Lerum på 17:e plats när det gäller mest nöjda invånare

Lerums kommun kom på en hedrande delad 17:e plats när det gäller mest nöjda invånare. Nöjdhetsindex består av summan av Statistiska centralbyråns tre nöjdhetsindex för "Bra att leva i", "Kommunal verksamhet" och "Möjlighet till inflytande". Bara Kungsbacka, Härryda och Öckerö ligger högre i Göteborgsregionen. Av landets 290 kommuner har 219 deltagit och 190 låter publicera resultaten.

 

Vår miljöpristagare nu hedersmedborgare i Jokkmokk

Lerumsbon Gerth "Wille" Han överlämnar Jokkmokks standard till Lerums Kommun. Wille lämnade kommunens till dem när han var där. tilldelades 2008 kommunens miljöpris, för att han under många år ideellt skapat miljömedvetenhet hos att stort antal unga och gamla. I år utnämndes han till hedersmedborgare i Jokkmokks kommun. Jokkmokk vill uppmärksamma Gerth Wilhelmsson för att han betytt mycket för kommunen. I cirka 25 år har Gerth anordnat resor till Jokkmokks marknad och ända sedan 1950-talet har han fjällvandrat så gott som årligen i Jokkmokk och han gifte sig dessutom där. Det är glädjande att Gerth Wilhelmssons engagemang och energi inte bara uppskattas i vår kommun.

 

Lerums standar överlämnat i Guatemala

Nyligen lämnade Carina Malmer (s) Lerums standar till kooperativet Las Luce:s ordförande. Det är ett litet kooperativ i Guatemala som med hjälp av Guatemalas regering och Världsbanken fått ta över en övergiven kaffeplantage och nu vill de bli rättvisemärkta. Lerums kommun är en Fairtrade City, en diplomering till kommuner som engagerar sig för etisk konsumtion, och vi är mycket intresserade av arbetet som kooperativet Las Luce utför. Kooperativet ligger i byn Nevo Pregreso nära Mexiko.

 

Bluesig lördagsträff

Veckans lördagsträff bjuder på blues. Jenny Almselius tar plats på scenen i och levererar allt från tung amerikansk blues till egna visor där berättarglädjen är ledstjärna.

Med sig har hon musikerna Petter Ericsson, kontrabas och Martin Abrahamsson, gitarr. Dergårdsfoajén kl 14. Fri entré. Kaffeservering.

 

Lördagsshopping i Tingshuset

På lördag, den 6 mars, kl 10 - 15 i Tingshuset i Lerum bjuder kvinnliga företagare i nätverket Qreativa på en blandning av varor, tjänster och idéer.

 

 

Henrik Ripa

Kommunstyrelsens ordförande

Lerum Sveriges ledande miljökommun

 

www.lerum.se

henrikripa.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0